Interessant:

Consumentenbond wil lage SMS prijzen voor iedereen

nieuws 23 juni 2004 om 23:59

Afgelopen week verlaagden zowel KPN als Telfort hun SMS tarieven drastisch. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten van de Consumentenbond, die de SMS tarieven te duur vond. Maar enkel de prepaid klanten profiteren hiervan, niet juist, aldus de Bond.

Het is de Consumentenbond niet goed bevallen dat alleen prepaid klanten profiteren van de SMS tariefverlagingen. Abonnees blijven de hoge prijzen betalen en kunnen vaak niet onder hun abonnement uit. Terwijl prepaid klanten eenvoudig kunnen overstappen naar een andere mobiele operator.

Mobiele operators menen echter dat abonnees al kunnen profiteren van lage SMS tarieven door voordelige SMS bundels te kopen. De Consumentenbond lijkt dit geen geldig argument te vinden en dreigt naar de Nederlandse Mededingsautoriteit te stappen als de sector niets doet.

De gemiddelde prijs voor het versturen van een SMS'je is in Nederland 21 cent. Het Europese gemiddelde ligt op slechts 15 eurocent. En dat terwijl de kostprijs van een SMS'je slechts 2 à 3 cent.

Planet Multimedia