Interessant:

Eerste virus voor mobieltjes richt zich op Nokia's

nieuws 15 juni 2004 om 20:05

Lange tijd bleven mobiele telefoons verstoken van virussen, maar daar komt helaas een einde aan. Vandaag werd het eerste virus ontdekt voor mobiele telefoons. Het virus Worm.Symbian.Cabir heeft het voorzien op Nokia's.

Worm.Symbian.Cabir heeft het voorzien op Nokia telefoons, die op het Symbian besturingssysteem draaien. Het eerste virus voor mobiele telefoons verspreidt zich via Bluetooth. Volgens antivirus expert Kaspersky kan het virus ook andere mobiele telefoons besmetten.

De verspreiding van Worm.Symbian.Cabir gaat zo gemakkelijk, omdat Nokia telefoons denken dat het gaat om een Nokia Phone Game File. In werkelijkheid is het besmette bestand een Caribe Security Manager toepassing. Dit is een essentieel onderdeel van de beveiligingssoftware van het Symbian besturingssysteem.

Vooralsnog lijkt het virus geen negatieve gevolgen te hebben voor de besmette toestellen. De groep hackers die het virus ontwikkelden, wilden met de Worm.Symbian.Cabir alleen aantonen dat het Symbian systeem niet waterdicht is. Om besmetting te voorkomen kan men Bluetooth simpelweg uitschakelen.

Tweakers.net