Interessant:

Sony stopt met ontwikkeling en productie van PDAs

nieuws 1 juni 2004 om 23:23

Het lijkt nog er nog steeds op dat de markt voor PDA's verzadigd is, daarbij verkiezen consumenten steeds vaker een smartphone boven een handheld. Sony heeft dan ook besloten zijn Clié handhelds uit de markt te halen. Sony noemt zijn besluit logisch.

Sony liet in de ochtend weten de Clié handhelds alleen uit de Amerikaanse markt te halen. Later op de dag liet de Nederlandse divisie van Sony, aan tijdschrift PCM weten de ontwikkeling en productie van de Clié handhelds wereldwijd te staken. Voorlopig blijft de Clié wel verkrijgbaar op de Japanse markt.

Sony blijft zih toeleggen op mobiele apparaten, de samenwerking met Ericsson blijft zich toeleggen op de productie van mobieltjes en smartphones.

Sony gebruikte het PalmOS systeem van palmOne voor de besturing van de Clié's. Door de staking van de productie van Clié komt er een einde aan deze samenwerking.

Sony was sinds 2000 actief op de handheld markt. Tegenvallende verkoopcijfers deden Sony besluiten uit de markt voor handhelds te stappen, de Clié TH55 is de laatste handheld van Sony. Een vertegenwoordiger van Sony verwacht dat Hewlett Packard en palmOne de twee grootste leveranciers van handhelds zullen worden.

Brighthand.com