Interessant:

Gemak thuisprinter voor printen camerafoon foto

nieuws 29 april 2004 om 19:29

De meeste bezitters van een computer hebben een printer om snel en eenvoudig documenten uit te printen. Siemens, Nokia en Samsung willen nu dat mobiele bellers net zo gemakkelijk hun foto's van hun camerafoon kunnen uitprinten.

Nu steeds meer mensen een camerafoon in bezit hebben en de camerafoons van steeds betere kwaliteit worden, hebben consumenten behoefte aan printers die makkelijk overweg kunnen met de mobiele foto's.

Enkele grote producenten van printers hebben daarom, samen met fabrikanten van mobiele telefoons, een Mobile Imaging and Printing Consortium (MIPC) opgericht. Hierin zitten onder andere Hewlett Packard, Epson en Canon.

Het MIPC wil gebruiksvriendelijke printoplossingen bieden, door bijvoorbeeld draadloze Bluetooth verbindingen in te zetten, om foto’s naar een printer te sturen. Ook wil men tot een standaard komen, zodat alle camerafoons volgens hetzelfde principe printen. De huidige printers hebben al de technische specificaties om het printen van foto's van camerafoons te vergemakkelijken. Het is aan het MIPC om een standaard te ontwikkelen waar alle camerafoons mee uit de voeten kunnen. Waarschijnlijk zullen in 2004 vijf miljard foto's van camerafoons worden uitgeprint.

infoSync World