Interessant:

Spieken met mobieltjes dreigt uit de hand te lopen

nieuws 19 april 2004 om 22:48

Steeds meer studenten gebruiken hun mobiele telefoon om te spieken bij tentamens. Scholen zitten met de handen in het haar en kunnen weinig doen tegen het mobiele spieken. De Erasmus Universiteit uit Rotterdam deed een onderzoekje.

Het spieken met de mobiele telefoon gebeurt op verschillende manieren, de echte waaghalzen nemen de mobiel gewoon mee in de tentamenzaal. Anderen verstoppen de mobiele telefoon in de toiletten en gaan in hun plaspauzes op zoek naar de antwoorden.

Per jaar ontdekt de Rotterdamse Erasmus Universiteit honderden gevallen van spieken met de mobiele telefoon, tien tot vijftien procent van de studenten zou zich weleens schuldig maken aan het spieken met de mobiele telefoon.

De universiteiten proberen van alles om het mobiele spieken tegen te gaan, er werden zelfs stoorzenders in de tentamenzalen geplaatst. Maar ook deze zenders werden weer gestoord, zodat de studenten ongestoord verder konden gaan met het frauderen bij de tentamens.

Op het spieken met de mobiele telefoons staan overigens zware straffen, zo mogen spiekers tot een jaar lang niet deelnemen aan tentamens.

nu.nl