menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Panasonic met LUMIX DC-TZ90

Panasonic met LUMIX DC-TZ90apr 17Panasonic komt met de LUMIX DC-TZ90 aan, een nieuwe traveller-zoomcamera in zakformaat. De beeldkwaliteit is hoog en de camera biedt unieke Panasonic-functies, zoals 4K-Photo.

De Panasonic LUMIX DC-TZ90 is ideaal voor op reis en beschikt over een groot aantal speciale kenmerken, zoals 30x optische zoom, ultragroothoeklens, een verbeterde sensor en een nieuw kantelbaar touch scherm. De DC-TZ90 volgt de DC-TZ80 uit 2016 op.

 

LUMIX DC-TZ90
LUMIX DC-TZ90

Met de nieuwe 20,3-megapixel High Sensitivity MOS-sensor is de resolutie aanzienlijk verhoogd ten opzichte van de TZ80 (18,1 megapixels), de voorganger van de TZ90. In combinatie met de zeer krachtige Venus-beeldprocessor zorgt de sensor voor een hoge beeldkwaliteit bij uiteenlopende omstandigheden, zoals bijvoorbeeld in situaties met weinig licht.

Door de supersnelle autofocus (AF) mis je nooit meer een fotomoment. De TZ90 beschikt over de DFD (Depth From Defocus) technologie van Panasonic waardoor deze in slechts 0,1 seconde scherpstelt. Verder maak je burstopnames maken bij 10 (AF-S) fps of 5 (AF-C) fps.

De leukste selfies zijn nu gemakkelijker vast te leggen dan ooit. Als eerste camera in de serie is de TZ90 namelijk uitgerust met een 3,0-inch touchscreen dat ook naar voren kan worden gekanteld. Door het scherm te draaien schakelt de camera automatisch over naar de Self Shot-modus. Leuk is de Panorama Selfie. Hierbij wordt de gebruiker midden in een uitgestrekt landschap geplaatst - ideaal voor reisfoto's.

LUMIX DC-TZ90
LUMIX DC-TZ90

Prachtige nachtopnames maken is mogelijk door de Light Composition-modus, en de functie Creative Filters voorziet beelden (ook panorama-opnames) van grappige, indrukwekkende of artistieke effecten. Met de 3-cm macrofunctie kan je onderwerpen van heel dichtbij fotograferen voor framevullende opnames van insecten, bloemen en andere kleine voorwerpen. De TZ90 kan via Wi-Fi worden verbonden met een smartphone of tablet. Je kan de camera dan op afstand bedienen of beelden overzetten naar het toestel om deze snel te delen op social media of via e-mail. De USB-oplaadmogelijkheid biedt de flexibiliteit om de camera op te laden zonder speciale batterijlader.

De LUMIX TZ90 is eind mei verkrijgbaar voor een prijs tussen de 400 en 500 euro in de kleuren zwart en wit.

19 april 2017 - 09:54
Dossier: Digitale camera's
Bron: PortableGear

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord