Interessant:

Mobiel internet weinig gebruikt op vakantie

nieuws 2 augustus 2016 om 12:55

Veel Nederlanders zijn nog steeds huiverig voor het gebruik van mobiele data in het buitenland. Dat blijkt uit een onderzoek van Tele2. Volgens de provider is de angst onterecht omdat de tarieven de afgelopen jaren fors omlaag zijn gegaan.

In het buitenland is de Nederlander graag online; 68 procent vindt het belangrijk om buiten de grenzen op hun telefoon te kunnen internetten. Ondanks deze wens maakt toch meer dan de helft veel minder gebruik van mobiel internet dan in Nederland. Zo zetten 6 op de 10 Nederlanders zelfs hun mobiele data direct uit zodra ze de grens zijn gepasseerd. De belangrijkste reden voor de internetstop is angst; veruit de meeste Nederlanders (84 procent) zijn bang voor hoge kosten. Daarom kiest het merendeel op weg naar het vakantieadres voor offline vermaak: met elkaar praten, naar buiten turen en spelletjes doen.

Met dit onderzoek wilde Tele2 achterhalen of het gedrag van mobiel internet in het buitenland al is veranderd naar aanleiding van de sterk verbeterde roamingtarieven en de voordelige buitenlandbundels. De provider ziet nog steeds een terughoudendheid bij Nederlanders om, bij gebrek aan gratis wifi, online te gaan. Door een grote campagne in binnen- en buitenland informeert Tele2 Nederlanders over de mogelijkheden om voordelig in het buitenland gebruik te maken van internet op telefoon en tablet.

Malin Holmberg, CEO Tele2 Nederland: “Mobiel internet dat in het buitenland tientallen euro’s kost, behoort tot de verleden tijd, en toch is de angst voor roaming nog altijd aanwezig. Wij willen die angst wegnemen, omdat we vinden dat iedereen mobiel moet kunnen internetten zonder handrem, ook in het buitenland.” In het buitenland gaan de meeste Nederlanders (75 procent) eerst op zoek naar wifi. Slechts één op de tien maakt hierbij gebruik van een extra voordelige buitenlandbundel. Eenzelfde aantal kiest ervoor om gebruik te maken van het standaard roamingtarief in het buitenland of te betalen per MB. Tele2 biedt de grootste buitenlandbundel voor de laagste prijs: 1GB data waarmee je een maand lang voor slechts voor tien euro in de hele EU kunt internetten.

In opdracht van Tele2 voerde MediaTest in juli 2016 een onafhankelijk onderzoek uit onder Nederlanders tussen de 18 en 70 jaar oud. De provider wilde achterhalen wat het internetgedrag is van Nederlanders in het buitenland en het belang dat men hecht aan mobiel internet in het buitenland. In totaal participeerden 1678 respondenten aan het onderzoek, representatief voor de Nederlandse bevolking op geslacht, leeftijd, opleiding, gezinssituatie en arbeidsparticipatie.

portablegear.nl