Interessant:

Al na vier maanden van telefoon wisselen bij Vodafone

nieuws 19 juli 2016 om 07:53

Vodafone komt binnenkort met Vodafone Next, een dienst om sneller van telefoon wisselen dan om de twee jaar. Na vier maanden kan je met Next je contract openbreken om een nieuwe telefoon uit te zoeken.

Vaak zit je twee jaar 'vast' aan je mobiele telefoon. Met NEXT laat Vodafone dit principe los. NEXT maakt het mogelijk om al na vier maanden van telefoon te wisselen, zodat je altijd de telefoon hebt die jij wilt. Daarvoor moet je wel eerst het restbedrag van je huidige telefoon afbetalen. Je kunt er vervolgens voor kiezen om je oude telefoon aan een vriend of familielid te geven of op Marktplaats te zetten, maar je kunt deze ook bij Vodafone inruilen.

Vervolgens kun je een nieuwe telefoon uitkiezen en een nieuw contract voor 24 maanden afsluiten. Je oude abonnement stopt dan direct en het nieuwe abonnement gaat gelijk van start. Sim-Only klanten die willen verlengen naar een abonnement mét telefoon kunnen dit al na 2 maanden, waarbij ze ook profiteren van de korting die je krijgt als je een telefoon bij een abonnement neemt. Ook zij kunnen hun oude telefoon gewoon bij Vodafone inruilen en zo besparen op de kosten van een nieuw model.

Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt: "Consumenten willen niet wachten tot het einde van hun contract als ze een nieuwe telefoon nodig hebben. Vodafone introduceert daarom als eerste provider een oplossing met Vodafone NEXT. Bij alle abonnementen afgesloten na 4 april 2016 kunnen onze klanten na vier maanden besluiten het toestel af te betalen (zonder bijkomende kosten) en een nieuwe telefoon kiezen."

De meeste telefoons die bij Vodafone ingeruild worden krijgen een tweede leven in opkomende landen in Afrika of Azië. Telefoons worden geschikt gemaakt voor hergebruik, waarbij kleine beschadigingen worden gerepareerd. Telefoons die echt niet meer te gebruiken zijn worden uit elkaar gehaald, waarbij de metalen uit de telefoons worden hergebruikt.

Klanten met een Vodafone consumenten abonnement in combinatie met een telefoon, aangesloten sinds 4 april 2016, kunnen van Vodafone NEXT gebruik maken. Meer informatie is vanaf 25 juli te vinden op de Vodafone website.

portablegear.nl