Interessant:

Opvolger van KaZaA wint prestigieuze softwareprijs

nieuws 25 maart 2004 om 21:12

Elk jaar reikt het prestigieuze Wired Magazine Rave Awards uit aan die persoon of instelling die heeft gezorgd voor een technologische doorbraak. Dit jaar ontvingen onder andere Apple en de maker van een KaZaA variant de erkenning die ze verdienen.

Op 2 april worden de prijzen officieel aan de winnaars uitgereikt, maar Wired liet zelf al online weten wie de prijswinnaars zijn.

Er worden prijzen uitgereikt in diverse categorieën, zoals film, zakenwereld, kunst en politiek.

In de categorie internet won oprichter van Apple, Steve Jobs, een prijs voor zijn iTunes Musicstore. Mede omdat het de eerste grootschalige online MP3 winkel is die werkelijk succesvol is.

In de categorie software vinden we een controversiële winnaar. De prijs gaat namelijk naar Bram Cohen, voor de ontwikkeling van het ruilprogramma Bittorrent. Bittorrent is niet zo populair als KaZaA, maar werkt vele malen beter en is ook nog eens sneller. Het geheim zit hem in de verplichting om alle bestanden te delen die men downloadt. De prijs is opmerkelijk omdat nu een ware heksenjacht aan de gang is op MP3 uploaders en de makers van KaZaA voor het gerecht gedaagd worden.

Planet Multimedia