Interessant:

Motorola als eerste met Mobile 2003 Second Edition

nieuws 24 maart 2004 om 22:58

Microsoft lanceert een nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor de Pocket PC. Windows Mobile 2003 Second Edition biedt onder andere ondersteuning voor schermrotatie. Motorola zal de Second Edition als eerste op zijn MPx smartphone leveren.

De Motorola MPx is een combinatie van een mobiele telefoon, Pocket PC, digitale camera en MP3 speler. De ondersteuning van schermrotatie in Windows Mobile 2003 Second Edition maakt de MPx pas echt bruikbaar. Het kleuren touchscreen van de MPx is namelijk zowel verticaal (telefoonstand), als horizontaal te gebruiken (Pocket PC stand).

De Second Edition van Windows Mobile 2003 ziet er, nog meer dan zijn voorganger, uit als de desktop versie van Windows. Bestaande internetpagina's worden nog beter weergegeven door de nieuwe Windows Mobile.

Samen met de nieuwe Windows Mobile presenteerde Windows ook een eigen routeplanner voor de smartphone. Pocket Streets was al langer beschikbaar voor de Pocket PC, vanaf nu kan je smartphone je dus ook de weg wijzen.

Pocket Streets biedt mappen en regionale informatie voor West-Europa, Amerika en Canada. Bij deze informatie moet men denken aan restaurants, bedrijven, hotels en zelfs de dichtstbijzijnde pin-automaat.

infoSync World