Interessant:

Huawei GR3 en GR5 zien levenslicht

nieuws 22 januari 2016 om 10:44

Huawei heeft, zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven, de nieuwe GR-serie geintroduceerd. Deze bestaat uit de Huawei GR3 (met 5-inch HD-display) en de Huawei GR5 (met 5,5-inch Full HD-display en vingerafdruksensor).

De Huawei GR3 heeft een elegante unibody behuizing van aluminium en ondersteunt 4G/LTE Cat. 4 voor downloadsnelheden tot 150 Mbps. Het toestel heeft een 5-inch display met HD-resolutie, is voorzien van een 64-bit octa-core processor met 2GB RAM en biedt 16GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Aan de voorzijde van de GR3 vind je een 5-megapixel camera, aan de achterzijde een 13-megapixel camera. De 2.200 mAh batterij is niet uitneembaar. De GR3 draait verder op Android 5.1 Lollipop en maakt daarnaast gebruik van de EMUI 3.1 Lite-interface van Huawei. De Huawei GR3 komt in het goud, zilver of grijs.

Huawei GR3
Huawei GR3

De Huawei GR5 is een Europese variant van de Honor 5X. Dit toestel heeft een 5,5-inch Full HD-scherm en beschikt aan de achterzijde over een vingerafdruksensor, net als de Huawei Mate 8. Het design is van aluminium en komt in het zilver, grijs of goud. De GR5 draait op Android 5.1 Lollipop en maakt daarnaast gebruik van Huawei's Emotion UI 3.1-interface. De 3.000 mAh batterij zorgt voor een degelijke batterijduur. 4G/LTE-support zorgt voor downloadsnelheden tot 150 Mbps. Daarnaast wordt Bluetooth 4.1 ondersteund. De camera aan de achterzijde biedt een 13-megapixel sensor, die aan de voorzijde een 5-megapixel sensor. Het display beschikt over een slimme lichtsensor en stelt automatisch de juiste helderheid in dankzij de Apical Assertive Display-technologie. De octa-core Qualcomm Snapdragon 615-processor met 2GB RAM zorgt voor snelle prestaties en het 16GB geheugen is uitbreidbaar via microSD. 

Huawei GR5
Huawei GR5

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Huawei GR3 en Huawei GR5 in Nederland moet nog volgen.

WinFuture