Interessant:

Sony lanceert MP3 winkel samen met MP3 spelers

nieuws 19 maart 2004 om 02:15

Sony Music levert al aan verschillende online muziekdiensten, maar nu komt Sony ook met een eigen online MP3 betaaldienst. Net als Apple combineert Sony zijn eigen MP3 winkel met een aantal eigen MP3 spelers. Apple blijft legale MP3 marktleider.

Sony kijkt vanaf juni de kat uit de boom in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Sony's MP3-dienst CONNECT komt begin 2005 naar Nederland.

CONNECT zal meer dan 300.000 tracks aan zijn klanten aanbieden. Opvallend is dat Sony zijn tracks niet via Windows zal coderen, voor de beveiliging maakt CONNECT gebruik van dezelfde techniek als de Apple iTunes Musicstore, namelijk ATRAC3.

Sony zal drie nieuwe portable MP3 spelers lanceren voor het afspelen van hun legale MP3's. Het gaat om de Hi-MD Walkman, een MiniDisk MP3 speler; de Network Walkman en de ATRAC CD Walkman.

Tracks zullen beschikbaar zijn vanaf ongeveer 99 eurocent. Sony is van mening dat consumenten op zoveel mogelijk manieren moeten kunnen genieten van muziek, internet is daar een belangrijk middel bij.

Sony