Interessant:

Malafide fabrikant namaak-iPhones opgerold door politie

nieuws 30 juli 2015 om 13:38

De Chinese politie heeft een grote fabrikant van namaak-iPhones in Peking, die al tienduizenden neptoestellen zou hebben verkocht, weten op te rollen.

De fabrikant uit Peking zou op massale schaal namaak-iPhones hebben gemaakt en verkocht. Het bedrijf had naar verluidt zes geheime fabricagelocaties en honderden werknemers. Volgens de Chinese politie heeft het bedrijf (waarvan de naam niet wordt genoemd) alleen al dit jaar meer dan 41.000 namaak-iPhones (en andere namaak-elektronica) - met een waarde van 17,5 miljoen euro - verkocht. De politie kwam het bedrijf afgelopen mei op het spoor toen een lading namaak-iPhones werd onderschept in de Verenigde Staten.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

De politie heeft negen verdachten in hechtenis genomen, maar het brein achter de organisatie lijkt gevormd te zijn door de 43-jarige Yu en zijn 40-jarige vrouw Xie. Volgens het rapport kocht het koppel tweedehands moederborden en andere namaak-onderdelen uit andere landen, en huurde daarop honderden man personeel in om de producten in elkaar te zetten. Hun zaak deden zij voorkomen als een technologiereparatiebedrijf. Apple heeft vooralsnog geen reactie gegeven op de arrestaties.

PC Mag