Interessant:

Einde verplichte Google+ integratie

nieuws 29 juli 2015 om 12:23

Niemand vond het leuk en Google gaat er dan ook eindelijk een einde aan maken: de verplichte integratie van Google+ profielen met andere Google-diensten. De eerste service die wordt losgekoppeld is videodienst YouTube.

Google probeert al jarenlang voet aan de grond te krijgen op het gebied van sociale netwerken, en doet dat veelal door gebruikers van haar andere diensten een lidmaatschap op te leggen. In 2010 werd daartoe Google Buzz geintroduceerd, dat ongevraagd werd geintegreerd in Gmail. Na hevige kritiek op de privacy werd Google Buzz in 2011 alweer opgeheven en vervangen door Google+. 

Ook gebruikers van andere Google-diensten kregen daarbij ongevraagd een Google+ profiel, dat vaak moet worden gebruikt om je identificeren voor allerlei Google-diensten. Google geeft nu in een blogpost toe dat "ze gehoord hebben dat het niet altijd logisch is om je Google+ profiel te gebruiken om je te identificeren voor alle Google-producten die je gebruikt". Daartoe komt Google nu tegemoet aan de klachten van gebruikers en zal Google+ van andere Google-diensten los gekoppeld worden.

In de toekomst heb je weer alleen een Google Account nodig om gebruik te maken van Google-diensten. De eerste dienst die wordt losgekoppeld van Google+ is YouTube. Dat betekent dat je gewoon weer comments op video's kan posten zonder dat je een Google+ profiel nodig hebt. Vooralsnog moet je echter nog niet je Google+ profiel verwijderen, want dan verwijder je ook je YouTube-kanaal. Pas over enkele maanden is het mogelijk zonder verdere gevolgen je Google+ profiel te deleten.

Google Blog