Interessant:

Top 5 tablets voor zomervakantie 2015

nieuws 22 juli 2015 om 15:25

Een tablet is altijd handig als je op vakantie ook altijd connected wil blijven en media wil kunnen bekijken. PortableGear zet vijf interessante tablets voor de zomervakantie op een rij.

1. Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet (beschikbaar in de kleuren zwart, wit en roze en met een adviesprijs van 299 euro) is een zeer dunne en lichte, waterbestendige Android 5.0-tablet met een 10,1-inch display met 2K resolutie (2.560 x 1.600 pixels). Met een dikte van 6,1 millimeter en een gewicht van 393 gram (voor de WiFi + LTE-versie) is de Xperia Z4 Tablet zeer licht en makkelijk mee te nemen. De Z4 tablet beschikt daarnaast over een IP68 waterdichte en stofbestendige classificatie en een USB-connector zonder afdichting om snel en gemakkelijk op te laden. De tablet is verder voorzien van een 64-bit octa-core Qualcomm Snapdragon 810-processor, intern geheugen van 32GB en een indrukwekkend uithoudingsvermogen dankzij de 6.000 mAH accu en de STAMINA mode. Deze laatste modus schakelt achtergrondfuncties uit die niet gebruikt worden om zo de accuduur te verlengen. De Xperia Z4 Tablet ondersteunt digitale ruisonderdrukking voor de momenten waarop je omgevingsgeluid wilt blokkeren. Tot slot is de tablet uitgerust met een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorzijde.

Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z4 Tablet

2. Samsung Galaxy Tab A 9.7

De Samsung Galaxy Tab A 9.7 is een 7,5 millimeter dikke Android-tablet met een 9,7-inch XGA-display met een 4:3 aspectratio. Met de verbeterde Kids Mode kunnen kinderen spelenderwijs leren op deze tablet. In de veilige omgeving kunnen ze kleuren, fotograferen en muziek luisteren, zonder dat ze op internet belanden. Ook is de Kids Mode zo in te stellen dat kinderen niet per ongeluk al je foto's verwijderen. De 5-megapixel autofocus-camera aan de achterzijde en de 2-megapixel camera aan de voorzijde maken fotograferen en videochatten mogelijk. De Galaxy Tab A 9.7 komt en 16GB geheugen en is beschikbaar als WiFi-only (SM-T550,  € 299,-) of in een 4G + WiFi (SM-T555, € 369,-) uitvoering. Ook is er een uitvoering met de Samsung S-Pen (SM-P550, € 349,-) te koop.

Samsung Galaxy Tab A 9.7
Samsung Galaxy Tab A 9.7

3. Microsoft Surface 3

De Microsoft Surface 3, te koop vanaf 579 euro (toetsenborddock is niet inclusief) is een compactere versie (met een 10,8-inch display) van de eerder uitgebrachte Microsoft Surface Pro 3 (met 12-inch display). Dit model draait op Windows 8.1 (een update naar Windows 10 volgt) en komt met een gratis 1-jarig abonnement op Office 365 Personal en inclusief volledige versies van Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en 1TB online opslaggeheugen via OneDrive. De Surface 3 is voorzien van de nieuwste quad-core Intel Atom x7-processor voor vlotte prestaties en beschikt over een batterij die volgens Microsoft een gebruiksduur biedt van 10 uur. Nieuw is een microUSB-oplader, dat is dezelfde connector als op de meeste mobiele telefoons, zodat je ook de oplader van je smartphone kan gebruiken. Deze 8,7 millimeter dikke tablet is zowel aan de voorzijde (3,5-megapixel) als achterzijde (8-megapixel) voorzien van een camera en met beide camera's kan je video's in 1080p Full HD-kwaliteit opnemen. 

Microsoft Surface 3
Microsoft Surface 3

4. Sony Xperia Z3 Tablet Compact

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact, beschikbaar vanaf 399 euro, is een 8-inch tablet met een ultradun afgerond frame en een gehard glazen voorzijde voor een elegante en duurzame afwerking. De tablet is waterdicht en ook zorgeloos buitenhuis te gebruiken: de IP65/68 classificatie betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over water en stof. Met een dikte van slechts 6,4 millimeter is deze tablet tevens perfect voor onderweg. Dankzij High Res Audio-technologie biedt deze tablet een hoogwaardige audiokwaliteit. De Z3 Tablet Compact draait op Android 4.4 KitKat (een Android 5.0-update is beschikbaar), komt met 16GB of 32GB geheugen en is beschikbaar in een WiFi-only en een WiFi + 4G-variant. 

Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact

5. Apple iPad mini 3

De iPad mini 3 is, zoals de naam al aangeeft, de opvolger van de iPad mini 1 en iPad mini 2. Dit derde iPad mini-model is te koop vanaf 399 euro. De belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van de iPad mini 2 zijn de toevoeging van de Touch ID-vingerafdruksensor (ingebouwd in de hometoets, waarmee je de tablet kan unlocken en die je kan gebruiken om apps te beveiligen of om aankopen te doen in de App Store, iTunes Store of iBooks Store via Apple Pay) en de beschikbaarheid van een nieuwe 128GB-editie (naast een 16GB en een 64GB uitvoering). Verder is er een gouden variant toegevoegd (naast de gebruikelijke witte en grijze edities) en maakt de 4G/LTE-uitvoering gebruik van Apple SIM, een merkgebonden nano-simkaart van Apple. Tot slot komt de iPad mini 3 standaard met iOS 8.1, een kleine upgrade van iOS 8, dat onder meer een naadloze integratie biedt tussen al je Apple-producten. De overige specificaties van de iPad mini 3 zijn hetzelfde als van de iPad mini 2. Ook dit model heeft een 7,9-inch Retina IPS-display, een 1,3GHz dual-core Apple A7-processor met M7-coprocessor, een 1,2-megapixel HD FaceTime-frontcamera en een 5-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder.

Apple iPad mini 3
Apple iPad mini 3

portablegear.nl