Interessant:

Extreem korte aandachtsspanne door smartphone

nieuws 19 mei 2015 om 13:58

Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat de aandachtsspanne van mensen sinds het jaar 2000, toen de mobiele revolutie begon, is afgenomen van 12 naar 8 seconden.

Dat blijkt uit onderzoek onder 2.000 personen in Canada en uit een studie naar hersenactiviteit van 112 andere proefpersonen. Met een aandachtsspanne van 8 seconden zou de aandachtsspanne van mensen korter zijn dan de aandachtsspanne van goudvissen - waarvan wordt beweerd dat zij een aandachtsspanne van 9 seconden hebben.

Uit het onderzoek blijkt echter ook dat de multitasking-mogelijkheden van mensen zijn toegenomen. Uit een eerder onderzoek van de National Centre for Biotechnology Information en de National Library of Medicine in de Verenigde Staten bleek reeds dat de meeste gebruikers meestal "dual screen" actief zijn, dat wil zeggen dat zij een mobieltje gebruiken tijdens het televisie kijken.

Het Amerikaanse internetresearchbureau Localytics ondervond bij onderzoek in 2013 reeds dat de aandachtsspanne van consumenten voor apps steeds korter wordt.

The Telegraph