Interessant:

Woede om ontslag via WhatsApp

nieuws 22 januari 2015 om 10:40

Het personeel van brasserie Loef&Lij uit Groningen is boos omdat zij via een WhatsApp-groepsbericht te horen hebben gekregen dat zij waren ontslagen. Volgens de baas van de brasserie kon hij echter niet anders.

Het personeel noemt het ontslag via WhatsApp een 'belachelijke gang van zaken", aldus RTV Noord. De werknemers hadden juist verwacht dat de zaak (gesloten in verband met een conflict met de provincie) in maart weer open zou gaan, dus het ontslag kwam extra hard aan.

De baas van de zaak bekent dat hij het WhatsApp-bericht heeft verstuurd, maar zag geen andere keuze om alle oproepkrachten op de hoogte te stellen dat zij niet meer zouden worden opgeroepen. Hij zegt het bericht alleen naar de oproepkrachten te hebben verstuurd en de vaste werknemers al eerder op de hoogte te hebben gesteld. "We wilden voorkomen dat ze het in de krant zouden lezen. We moesten ze snel bereiken", meldt de geplaagde ondernemer bij RTV Noord.

In 2011 kreeg een eigenaresse van een modeboutique in Australie een boete van 10.000 Australische dollar (ruim 7.300 euro), omdat zij een werkneemster per sms had ontslagen.

WhatsApp
WhatsApp

RTV Noord