Interessant:

Studio 100 met Second Life voor kinderen: Wanagogo

nieuws 16 december 2014 om 13:20

Het Belgische entertainmentbedrijf Studio 100 (onder meer bekend van Samson & Gert en K3) komt met Wanagogo, een virtuele wereld en digitaal platform voor kinderen.

Via Wanagogo - een reclamevrij platform - kunnen kinderen onder meer met hun striphelden en vriendjes spelletjes spelen, chatten of video's bekijken. Deze kindervariant van Second Life is vanaf 20 december beschikbaar, in de kerstvakantie eerst tijdens een gratis testperiode. Daarna kost een abonnement 10 euro per maand.

De virtuele Wanagogo-wereld bestaat uit drie elementen. Kinderen kunnen met een eigen avatar de wereld van Studio 100 ontdekken (met alle bekende figuren als Samson & Gert, Maya de Bij enzovoort) en ze kunnen zelf een virtueel huis inrichten, spelletjes spelen of chatten. Het onderdeel Wanamixx biedt toegang tot televisieprogramma's, films, musicals, clips en meer van Studio 100-figuren. Ouders hebben toegang tot de Wanaboss-app, waarmee zij kunnen controleren hoe lang kinderen spelen en hen ook kunnen belonen met virtuele muntjes. De kinderen kunnen deze muntjes vervolgens uitgeven aan de verfraaiing van hun avatar of virtuele huis. In het spel is niets te koop met echt geld.

De ambitie van Studio 100 met Wanagogo is om op termijn uit te groeien tot de grootste speler van digitale kinderentertainment.

Wanagogo
Wanagogo

De Morgen