Interessant:

KaZaA zal in 2004 schuldig zijn aan mega virusaanval

nieuws 7 januari 2004 om 19:02

Verontrustend nieuws over KaZaA brengt MP3 gebruikers in paniek. Onderzoek wijst namelijk uit dat bijna de helft van de bestanden op het KaZaA netwerk met een virus besmet zijn. 45 procent van de bestanden zou een worm bevatten.

Als deze virussen eenmaal binnengedrongen zijn op een computer voeren ze hun aanvallen van binnen uit en zijn ze niet meer te stoppen. Goede virusscanners en regelmatige updates voorkomen dit.

Internet deskundigen betwijfelen de juistheid van deze verontrustende cijfers. Het zou betekenen dat de helft van de downloads geinfecteerd is. En juist omdat iedereen bestanden met elkaar uitwisselt, zou de virusplaag binnen enkele dagen wereldwijd verspreid moeten zijn. Deze critici denken dan ook dat dit soort cijfers opzettelijk door MP3 waakhond RIAA worden gepubliceerd om internetters te ontmoedigen MP3's te downloaden.

Maar de onderzoeker houdt voet bij stuk en waarschuwt voor "een nieuwe grote gebeurtenis in 2004 die minstens enkele miljarden dollars schade aan gaat brengen." De tijd zal het leren.

WebWereld