Interessant:

Apple biedt iPod mini voor hoge superprijzen

nieuws 7 januari 2004 om 18:56

Gisteren maakte Apple bekend waar al enkele weken druk over gespeculeerd werd. De komst van de iPod Mini. De iPod Mini is het kleine broertje van de grote derde generatie iPod's en kan maximaal 1.000 MP3's opslaan. De iPod's zijn een hit.

iPod is de MP3 speler van Apple. Niet alleen de 4 GB harddisk is nieuw aan de iPod Mini, ook het design is nieuw. Zo is de Mini in maar liefst vijf kleuren verkrijgbaar. Net als de grote iPod is ook de iPod Mini uitgerust met het aanraak bedieningspaneel.

De Mini is bedoeld als MP3 speler, iTunes muziekdrager en dataopslag.De iPod Mini komt pas in april naar Europa toe en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zilver, goud, roze, blauw en groen.

Hoewel velen hoopten dat Apple de Mini zou aanbieden voor prijzen rond de honderd euro, gaat de kleine rakker toch zo'n 225 euro kosten. Dit is zijn prijs in Amerika en zal vermoedelijk hoger uitvallen in Europa.

Met een prijs voor de iPod Mini die maar weinig scheelt met het instapmodel van de grote iPod, heeft Apple het instapmodel van de iPod een grotere opslagcapaciteit te geven. Nu kunnen consumenten een 15 GB iPod kopen voor de prijs van een 10 GB iPod. De 10 GB versie zal dan ook uit de schappen verdwijnen.

Apple.com