Interessant:

Google trekt stekker uit Orkut

nieuws 2 juli 2014 om 09:54

Google trekt vanaf 30 september 2014 de stekker uit haar sociale netwerksite Orkut. De netwerksite was vooral populair in India en Brazilië, maar is in Europa nooit aangeslagen.

Orkut was al in veel landen niet meer actief, maar werd in onder meer India en Brazilië nog wel veel gebruikt. Toch trekt Google nu helemaal de stekker uit Orkut om zich meer te focussen op haar andere sociale mediadiensten, zoals Google+, Blogger en YouTube. Orkut-gebruikers kunnen tot 30 september 2014 hun foto's overzetten naar hun Google+-account.

Orkut-profielen zijn niet direct naar een Google+-profiel over te zetten, maar je kan ze wel aan elkaar koppelen. Daardoor kunnen Orkut-vrienden elkaar makkelijker vinden in Google+ (gekoppelde profielen houden dezelfde naam en foto in het profiel in Orkut en en Google+, maar er wordt verder geen data overgezet bij de koppeling van profielen). De Orkut-app is inmiddels verwijderd uit de Google Play Store en iTues App Store. Als de app op je smartphone staat, kan je hem gebruiken tot 30 september 2014.

Orkut kreeg ook veel kritiek, omdat het netwerk veelvuldig gebruikt zou worden door cybercriminelen en voor de verspreiding van kinderporno.

Google