Interessant:

LG G Flex wint iF Design Gold Award

nieuws 5 maart 2014 om 10:54

LG heeft een iF Design Gold Award voor de G Flex gekregen. Het gebogen design is volgens de jury zowel op ergonomisch als kwalitatief gebied van grote toegevoegde waarde voor de smartphone-ervaring van de gebruiker.

De LG G Flex (D955) is een smartphone met een gebogen design: het toestel is voorzien van een 6-inch Plastic OLED (POLED) HD-display, dat niet alleen zeer dun en licht is, maar ook flexibel, waardoor het scherm met de behuizing mee is gebogen. Daarnaast heeft ook de batterij (3.500 mAh) een gebogen vorm dankzij nieuwe technologie van LG's afdeling LG Chem. Voordeel van het verticaal gebogen design is volgens LG dat de afstand tussen je mond en de microfoon als je de telefoon tegen je oor houdt kleiner is, wat zorgt voor een betere belkwaliteit. Verder kan je in landschapmodus fraai op IMAX-achtige wijze video's bekijken. Bijzonder is ook de "Self Healing"-coating op de backcover. Deze elastische coating zorgt ervoor dat het toestel uit zichzelf dagelijks kleine krassen en beschadigingen herstelt. 

LG zegt dat "een team van 200 onderzoekers ruim 3 jaar heeft gewerkt aan de techniek achter de G Flex. Meer dan 100 varianten zijn getest om de ideale curve vast te stellen. (...) Naar verwachting heeft in 2018 40% van de smartphones een gebogen scherm. Eigenlijk net zoals de vaste telefoon ook altijd een gebogen hoorn heeft, maar dan wel met een touchscreen."

De LG G Flex is in Nederland verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 749,- of in combinatie met een abonnement. Sony won deze week ook iF Design Gold Awards voor de Sony Cyber-shot DSC-RX10 (bridge-camera) en de Sony VAIO Tap 11 (een hybride 11,6-inch Windows 8-tablet/ultrabook).

LG G Flex
LG G Flex

portablegear.nl