Interessant:

Tamagotchi voor iPhone

nieuws 18 januari 2012 om 10:07

Je kan de Tamagotchi-rage van 1996 nu ook beleven op je iPhone, iPod touch of iPhone; de game Hatchi ziet er er net zo uit als 16 jaar geleden en net als in het origineel moet je een digitaal huisdier opvoeden.

De Japanse speelgoedfabrikant Bandai ontketende in 1996 met Tamagotchi een wereldwijde rage. De populariste uitvoering van de game (in monochrome kleuren) kwam in een plastic ei aan een sleutelhanger ('tamago' is Japans voor ei). In het spelletje moet je je Tamagotchi, een soort digitaal huisdier, opvoeden en verzorgen: je kan hem straffen, eten geven, belonen etc.

Er zijn al enorm veel Tamagotchi-klonen verschenen en ook voor de iPhone verschenen al verschillende Tamagotchi-varianten. Deze kwamen echter allemaal in een moderne uitvoering in kleur, met moderne animaties. Bijzonder aan Hatchi is dat deze Tamagotchi-variant er vrijwel hetzelfde uitziet als het origineel. Deze retro-variant heeft echter geen licentie van Bandai, dus het is maar te bezien hoe lang het spel nog in de App Store is te downloaden.

Hatchi is per direct verkrijgbaar in de iTunes App Store voor $ 0,99 en werkt vanaf iOS 4.2 of hoger.

Hatchi (Tamagotchi-kloon) voor iPhone
Hatchi (Tamagotchi-kloon) voor iPhone

TouchArcade