Interessant:

SiRFstar verbetert indoor-GPS-chips voor smartphones

nieuws 15 november 2011 om 08:22

GPS-chipontwikkelaar SiRF, onderdeel van netwerkontwikkelaar CSR, komt met nieuwe GPS-chips waarmee onder meer de indoor-navigatie voor smartphones wordt verbeterd.

Het gebruik van GPS op smartphones heeft momenteel twee problemen. Ten eerste is indoor-navigatie zo goed als onmogelijk, omdat er vaak geen satellite-fix wordt gevonden. Ten tweede vreet het gebruik van GPS enorm veel accuduur.

Om deze problemen op te lossen heeft CSR's SiRF drie nieuwe chips, die geschikt zijn voor smartphones en draagbare navigatiesystemen, aangekondigd. Ten eerste is er de verbeterde SiRFstar V GPS-chip voor voor mobieltjes (in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S2 is de voorgaande SiRFstar IV-chip gebruikt). Ten tweede is er SiRFusion, een zelflerend platform dat de overgang tussen indoor- en outdoor navigatie moet verbeteren. Als derde en laatste is er SiRFprimaII, dat er voor moet zorgen dat ook je ook in tunnels bereik houdt. Tevens zorgen de nieuwe chips voor een snellere en efficientere GPS-fix, want de accuduur ten goede komt.

SiRFstar V-chip: verbeterde indoor-GPS-chip voor smartphones
SiRFstar V-chip: verbeterde indoor-GPS-chip voor smartphones

De eerst toestellen met SiRFstar V- en SiRFprimaII-chips verschijnen in de tweede helft van 2012.

Navigadget