Interessant:

Verdachtenlijst van RIAA openbaar gemaakt

nieuws 9 augustus 2003 om 11:57

De overdreven MP3 klopjacht die de Amerikanen zijn begonnen ondervindt steeds meer tegenstand. Zo heeft een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor internetters, bekendgemaakt wie er wordt verdacht voor het verspreiden van MP3's.

De organisatie heet Electronic Frontier Foundation (EFF). Met haar actie hoopt EFF auteurs- rechtenorganisatie RIAA tegen te werken. De RIAA vraagt namelijk de gegevens op van verdachte MP3 verspreiders bij internetproviders. EFF maakt via een online database bekend van welke internetaccounts onlangs gegevens zijn opgevraagd.

De RIAA concentreert zich voornamelijk op KaZaA gebruikers. Vooralsnog heeft de RIAA een kleine duizend KaZaA gebruikers gedagvaard. Per dag zijn er meer dan drie miljoen internetters op KaZaA ingelogd.

Naast het bekendmaken wie er door de RIAA vervolgd wordt, geeft de EFF tips voor het voorkomen van rechtszaken. Zo raadt EFF aan om geen bestanden te sharen met anderen. De RIAA kan alleen internetters aanklagen die auteursrechterlijk materiaal sharen met anderen. het alleen downloaden hiervan is in principe niet strafbaar.

WebWereld