Interessant:

Samsung grootste GSM-leverancier in West-Europa

nieuws 9 mei 2011 om 10:24

Samsung was in het eerste kwartaal van 2011 de grootste leverancier van mobieltjes in West-Europa; de Koreanen gingen daarmee voor het eerst sinds lange tijd voorbij aan Nokia, dat tot op heden marktleider was.

Dat blijkt uit marktonderzoek van marktonderzoeker IDC. Nokia was sinds de jaren 90 marktleider, maar de Finnen hebben het de laatste jaren moeilijk, vooral met het bijbenen van de razendsnelle innovaties van de concurrentie. Wel maken ze nog altijd de meeste (eenvoudige) toestellen, voornamelijk door een sterke positie op opkomende markten.

Samsungs verkoop nam met 5 procent toe en het marktaandeel van Samsung steeg naar 29 procent. De verkoop van Nokia zakte met 10 procent en het marktaandeel van Nokia kwam met 28 procent net onder Samsung uit, aldus IDC.

"Nokia is een van de bekendste en best gewaardeerde merken in Europa, maar Samsung had de trends veel eerder door en speelde er sneller op in", aldus IDC analist Francisco Jeronimo. De trends waar Jeronimo op doelde, waren touchscreen-telefoons en Android.

Ook in het smartphone-segment in West-Europa ging het niet goed met Nokia. Het Finse marktaandeel zakte daar van 41 naar 20 procent en Apple streefde Nokia in dit segment voorbij.

Reuters