Interessant:

Nieuwe generatie Intel Atom-processors

nieuws 18 augustus 2010 om 08:31

Intel heeft een nieuwe generatie Intel Atom-processors aangekondigd, de nieuwe chips betreffen de Intel Atom D425 single-core en de D525 dual-core; beide chips ondersteunen DDR3 RAM.

De update van het Intel-platform biedt hogere processorsnelheden en is bedoeld voor netwerkopslagapparaten en netbooks van consumenten en kleine ondernemingen. Zowel de Intel Atom D425 single-core als de D525 dual-core is een 1,8GHz-processor met ondersteuning van DDR3 en van Microsoft Home Server en open-source Linux-platforms. Eerder dit jaar kwamen de Intel Atom D410 single-core en D510 dual-core op de markt. De Asus Eee PC 1215N is een van de eerste netbooks met een Intel Atom D525-processor. Afgelopen mei werd de Atom-serie al uitgebreid met het Intel Moorestown (Atom Zxx)-platform.

"Netwerkopslagapparaten gebaseerd op het Intel Atom-platform stellen gebruikers in staat om hun documenten, foto's, video's en muziek te organiseren en managen thuis of op kantoor", aldus Disneh Rao, productmanager van Intel. "De veelzijdige Atom-processor maakt het mogelijk om met weinig krachtige en compacte elektronica altijd je digitale bestanden veilig in de buurt te hebben".

portablegear.nl