Interessant:

Britse universiteiten moeten mp3 bannen

nieuws 29 maart 2003 om 12:36

In Engeland wil de muziek-industrie universiteiten aanklagen die hun studenten MP3's laten downloaden. Volgens de muziek-industrie gaat het jaarlijks om 3,5 miljard euro aan gemiste copyright inkomsten.

De muziekindustrie beschuldigt de universiteiten ervan een mentaliteit onder studenten te creëren, waarin het gratis downloaden van muziek normaal is. En aangezien de meeste universiteiten over snelle breedband netwerken beschikken, doen veel studenten dat dan ook.

De universiteiten hebben al laten weten geen zin te hebben in de rechtszaken van de muziekindustrie en al helemaal geen zin om politieagent te spelen op het netwerk van de universiteit. Alhoewel ze het downloaden als een probleem zien, aangezien het een grote aanslag pleegt op de snelheid van het netwerk.

De muziekindustrie heeft al op deze uitspraken gereageerd en laten weten dat het niet hun bedoeling is om de universiteiten te bedreigen. Daarom worden de universiteiten begeleid in het blokkeren van mp3-sites en het verbannen van P2P software op computers die op het netwerk zijn aangesloten.

London Times