menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S3

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S3sep 12De Samsung Galaxy S3 en iPhone 5 zijn de twee populairste smartphones van 2012. PortableGear vergelijkt de specificaties.

iPhone 5Samsung Galaxy S3En de winnaar is...
Display
4-inch Retina IPS-display (1136 x 640 pixels) multi-touch display4,8-inch HD Super AMOLED (1280 x 720 pixels) multi-touch displaySamsung Galaxy S3
Besturingssysteem
iOS 6Android 4.0 Ice Cream Sandwich (update naar Android 4.1 Jelly Bean volgt)afhankelijk van je voorkeur
Processor
1GHz dual-core Apple A61,4GHz quad-core Samsung Exynosgelijkspel
Geheugen
16GB, 32GB of 64GB (niet uitbreidbaar) + onbeperkt 5GB gratis iCloud-geheugen16GB of 32GB (uitbreidbaar middels microSD tot 64GB) + 2 jaar gratis 50GB Dropbox-geheugenSamsung Galaxy S3
Camera
8-megapixel camera + LED-flitser + 1080p Full HD-videorecorder + 1,2-megapixel frontcamera met 720p-videorecorder8-megapixel camera + LED-flitser + 1080p Full HD-videorecorder + 1,9-megapixel frontcamera met 720p-videorecorderSamsung Galaxy S3
Connectiviteit
o.a. 3G/HSDPA, 4G/LTE, WiFi, Bluetooth 4.0o.a. 3G/HSDPA, NFC, WiFi, Bluetooth 4.0. 4G/LTE-support afhankelijk van markt.gelijkspel
Connector
Lightning-connector (adapters voor 30-pin-connector en microUSB beschikbaar)microUSB-connectorSamsung Galaxy S3
SIM-kaart
nanoSIMmicroSIMn.v.t.
Batterijduur
225 uur standbytijd, 8 uur spreektijd790 uur standytijd, 11,4 uur spreektijdSamsung Galaxy S3

Display

De iPhone 5 (1136 x 640 pixels) en de Samsung Galaxy S3 (1280 x 720 pixels) maken respectievelijk gebruik van de Retina IPS- en de Super AMOLED-technologie, waardoor beide schermen bijzonder helder zijn. Toch is het display van de Galaxy S3 net iets helderder. Daarnaast is het scherm van Samsungs toestel met 4,8-inch ook een stuk groter dan de 4-inch iPhone 5.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy S3 draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich (een update naar Android 4.1 Jelly Bean volgt) en maakt gebruik van de gebruiksvriendelijke TouchWiz UX-interface. De iPhone 5 komt met het nieuwe iOS 6. Beide systemen bieden hun eigen browser met Google's Chrome (vanaf Android 4.1) en Apple's Safari (iOS). Ook vind je voor allebei de besturingssysteem veel apps in de iTunes App Store (iOS) en de Google Play Store (Android), maar Apple is qua app-aanbod nog altijd koploper. Toch staat Android inmiddels bijna gelijk. Welk systeem het beste is, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Android kan je meer naar eigen smaak personaliseren; iOS is iets toegankelijker voor beginnende smartphone-gebruikers.

Processor

De iPhone 5 heeft een 1GHz dual-core Apple A6-processor; de Samsung Galaxy S3 is voorzien van een 1,4GHz quad-core Samsung Exynos 4-chip. In theorie zou dit moeten betekenen dat de Galaxy S3 krachtigere prestaties kan leveren. Volgens benchmarks zijn de prestaties echter bijna gelijk en verslaat de iPhone 5 de Galaxy S3 soms zelfs.

Geheugen

De iPhone 5 is verkrijgbaar in edities met 16GB, 32GB of 64GB geheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Wel krijg je gratis onbeperkt 5GB online opslaggeheugen op Apple's iCloud-service (mits je je inschrijft). De Samsung Galaxy S3 is beschikbaar met 16GB of 32GB geheugen. Dit geheugen kan je uitbreiden middels microSD (met maximaal 64GB). Daarnaast krijg je op de Galaxy S3 gratis 2 jaar 50GB online opslagruimte op Dropbox.

Camera

Zowel de Samsung Galaxy S3 als de iPhone 5 zijn voorzien van een 8-megapixel camera met een LED-flitser, gezichtsherkenning en een 1080p Full HD-videorecorder. Ook de frontcamera's verschillen qua basisspecificaties niet veel: de Galaxy S3 heeft een 2,1-megapixel frontcamera met een 720p-videorecorder en de iPhone 5 een 1,9-megapixel frontcamera met een 720p-videorecorder. Toch wint de Galaxy S3 van de iPhone 5, omdat het toestel over geavanceerde cameratoepassingen beschikt. Denk hierbij aan functies als 'Burst shot'-functie (schiet met een druk op de knop maximaal twintig foto's achter elkaar) en 'Best photo' (selecteert automatisch het beste beeld uit een reeks van acht foto's). De iPhone 5 heeft meer traditionele functies, zoals een Panorama-modus (overigens ook aanwezig op Galaxy S3). Met beide smartphones kan je een foto maken terwijl je een video opneemt.

Connectiviteit

Uiteraard ondersteunen zowel de Samsung Galaxy S3 als de iPhone 5 alle bekende high-end smartphone connectiviteitsmogelijkheden zoals 3G/HSDPA, WiFi en Bluetooth 4.0. De iPhone 5 ondersteunt standaard in alle landen 4G/LTE. De Galaxy S3 ondersteunt alleen in geselecteerde martken 4G/LTE. In Nederland hebben we weinig aan 4G-support, omdat dit netwerk in ons land (vooralsnog) niet ondersteund wordt. De belangrijkste extra van de Galaxy S3 ten opzichte van de iPhone 5 is NFC-ondersteuning. Daarmee kan je snel data uitwisselen met andere Android-NFC-smartphones, simpelweg door de toestellen tegen elkaar aan te houden. Apple wil vooralsnog geen toestellen met NFC uitbrengen, omdat het huiverig is een externe technologie (waar het minder controle over heeft) op haar toestellen te gebruiken. 

Connector

De Samsung Galaxy S3 heeft een standaard microUSB-connector, waarmee het toestel eenvoudig aan je PC of oplader is te koppelen. De iPhone 5 heeft een nieuwe zogenaamde "Lightning"-connector, die kleiner is dan de 30-pin-connector van de voorgaande iPhones. Wel zijn er een "Lightning-to-30-pin-connector" en een "Lightning-to-microUSB"-adapter (de laatste is verplicht vanwege Europese regels) beschikbaar, maar deze moet je beide los voor een meerprijs aanschaffen. Waarschijnlijk komen er op korte termijn wel meer accessoires voor de iPhone 5 beschikbaar.

SIM-kaart

De Samsung Galaxy S3 maakt gebruik van een microSIM-kaart. De iPhone 5 is de eerste smartphone met de nieuwe nanoSIM-standaard. Waarschijnlijk wordt nanoSIM in de nabije toekomst de standaard voor alle smartphones. Op zich maakt het niet veel uit, al is het lastig dat je niet meer je oude (microSIM)-kaart direct in je nieuwe nanoSIM-smartphone kan gebruiken.

Conclusie

De Samsung Galaxy S3 overtreft de iPhone 5 qua processor, geheugen, camerafunctionaliteiten, en connector. Ook is het display groter en iets scherper. Zaken als NFC-support, uitbreidbaar microSD-geheugen en een reguliere microUSB-aansluiting ontbreken op de iPhone 5. Welk toestel je voorkeur heeft, hangt ook af van aan welk besturingssysteem je de voorkeur geeft. Android is meer naar smaak te customizen; iOS is toegankelijker (vooral voor beginnende gebruikers). Daartegen zijn er voor iOS meer apps beschikbaar, al komt het app-aanbod voor Android snel dichterbij. Ook komen er voor de iPhone 5 waarschijnlijk op korte termijn meer accessoires beschikbaar. Beide zijn zeer complete smartphones, maar de Galaxy S3 biedt met Android een vele malen meer open systeem dan de iPhone 5. 

Samsung Galaxy S3 vs. iPhone 5
Samsung Galaxy S3 vs. iPhone 5

22 september 2012 - 11:13
Dossier: Smartphones
Bron: PortableGear

Reacties

@Laurens. 1) Qua geheugen wint de S3. Ze zijn allebei in max. 64GB-variant. Bij de S3 kun je dit verhogen naar 128GB met een SD.
2) FaceTime = videobellen. De S3 heeft dit ook, alleen heeft Apple er een naam op geplakt.
3) De S3 heeft ook 4G. Alleen gaan beide telefoons dat niet ondersteunen vermits ze te vroeg zijn gelanceerd in ons land. De S3 ondersteund meer netwerkfrequenties. S3 Wint.
4) Qua aansluitingen wint de S3. Een micro-USB is stukken veelzijdiger dan de 30-pin connector. De 30 pin connector is goed voor de meeste muziekboxen. That's it. TV's, laptops... gebruiken meestal micro-USB.
5) De iPhone heeft niet eens een HD-scherm. Qua schepte merk je niks of zelden verschil vermits ze allebei een ppi hebben van 300.
6) KIES is een gelijkaardig programma als iTunes. Werkt ook draadloos.
7) Check de GeekBench 2 score. De iPhone wordt geownd.
8) Alles wat je met een iPhone kunt, kun je met een S3, maar er zijn honderden zaken die je met een S3 kunt dat je met een iPhone niet kunt doen.Bjorn - 31 mrt 2013 13:39

Deze stellingen koppen volgens mij totaal niet,

1) bij het geheugen vind ik dat iphone 5 wint omdat je bij de s3 weer een geheugenkaart moet kopen en bij de iphone kies je zelf wat je wilt en hoef je geen geheugen bij te steken.
2) bij de camera wordt er ook enkel naar de frontcamera gekeken en niet naar deze aan de achterzijde ... en de frontcamera van 1,2 of 1,9 megapixel maakt niet veel verschil bij apple is deze bedoeld voor hun facetime optie die zeer goed werkt en niet om specifiek foto's me te beginnen nemen en dan uit te vergroten hiervoor gebruik je immers de camera aan de achterzijde.
3) ook bij connectiviteit wint de iphone door de aanwezigheid van z'n 4G wat binnenkort al op de markt komt in belgie en in amerika al in gebruik is genomen.
4) voor de connector is ook weer iphone in het voordeel omdat hier ook andere mogelijkheden aan zijn verbonden zoals een vga aansluiting, overgang naar 30-pin,...
5) Display: Iphone 5 beschikt over een Retina display van 4 inch en is 1136x640 pixels en de samsung is 1280x720 pixels maar is wel 4,8 inch en als je dit zou omreken bekom je bij de iphone meer pixels per oppervlakte eenheid dan bij de s3 van samsung wat dus helderder en beter is ... zie hiervoor ook het verschil van het retina display in de mac's en het display van aan samsung computer (vergelijk een scherm met dezelfde grootte !!!)
6) Iphone werkt volledig qua communicatie samen met mijn mac'c en configureert draadloos met m'n itunes wat ook een groot voordeel is en itunes is gewoon ook handig om dingens (muziek, videos,...) op je iphone te zette ook staan ze hierdoor direct geordend bij de s4 moet je alles in mappen erop slepen en wie weet waar staat het dan ergens op je gsm zelf ...
7) De nieuwe Iphone processor is ook nog eens sneller dan de processor van de s4 en loop nooit vast zoals de s3 vaak doet door z'n besturingssysteem (android :s )

Besluit: ik vind Iphone beter op elk vlak en vind deze stelling volledig in het voordeel van de samsung s4 getrokken door iemand die apple niet kan uitstaan door 1 of andere duistere reden ...laurens - 28 mrt 2013 20:08

Kan niet vergelijken, maar heb sinds 2 weken een S3. Deze bevalt me zeer goed in ieder geval. Ik heb verder moeite met de enorme geslotenheid van apple en heb meer affiniteit met iets meer open systemen. Snel mp3-tje inladen etc, niet afhankelijk van itunes.PieterS - 3 feb 2013 10:47

Ik vind de s3 beter dan de i5.. voor mijn gevoel betaal je meer veel het merk als je een i5 koopt. Aan gezien s3 en de i5 bijna even snel is en ect. Is de prijs wel wat anders. De meeste mensen die een i5 kopen. Doen het meer voor de show
En worden gek als je er iets overzegt. Heb zelf wel de i4 gehad waseen prachtig ding. Ios was goed. Maar android is meer flexible dus dat was fijn. Maar smaken verschillen. En ik geef gewoon mijn meningbanaan - 30 jan 2013 23:54

Wat een onzin. Ontwerp was van Iphone zelf maar aantal onderdelen werden in samsung factory gemaakt en dat geldt voor de Iphone 4 en dat is heel lang geleden. Er zijn veel meer Phones van Apple verkocht dan van Samsung. Zie wat op internet staat:

Apple?s iPhone zou op z?n hoogtepunt zijn, zeggen sommige analisten. Jongeren vinden de iPhone niet meer cool. Maar volgens Travis McCourt van Raymond James zijn er wereldwijd veel meer iPhones dan Galaxy S-toestellen verkocht. McCourt keek naar de afgelopen 2,5 jaar en zag dat Apple ver voor ligt op Samsung. Tel je de verkoopcijfers van de iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5 bij elkaar op, dan zijn er 219 miljoen stuks verkocht, terwijl er van de Galaxy S-varianten en Galaxy Note opgeteld maar 131 miljoen zijn verkocht. Samsung?s toestellen zijn weliswaar enorm populair, maar volgens McCourt is onterecht dat er momenteel zo?n negatief sentiment rond Apple hangt.McCourt keek ook naar de verschillen tussen de toestellen. De iPhone 4 was meteen een verkoopsucces, terwijl het bij de eerste Galaxy S aanvankelijk langzamer ging. Pas bij de Galaxy S2 brak Samsung met Android-toestellen door tot de massa. Dat wil overigens niet zeggen dat het bij Apple alleen maar feest is. Sinds de iPhone 4S wordt geklaagd over gebrek aan innovatie en bij de iPhone 5 werd dat nog eens dunnetjes overgedaan.oscar - 21 jan 2013 15:20

kim - 3 okt 2012 18:51
lees dit =Een kwart van iPhone 4 komt van Samsung !!! WAAR !!! Toch is de controverse tussen beide bedrijven curieus als je bedenkt dat een kwart van de iPhone 4 uit fabrieken van Samsung komt. Als ze zouden willen, kunnen ze stoppen met het leveren van de componenten. De Economist heeft uitgezocht welke componenten van de iPhone 4 door Samsung gemaakt worden. Hierbij zijn belangrijke onderdelen als flash-geheugen, ram-geheugen en de processor. Ze hebben hier een interessante infographic van gemaakt op basis van de al eerder gepubliceerde onderdelenanalyse. dit over het prodeceren van apple = maar dit bevestigd maar weer eens wat een arrogantie en eigendunk dit merk heeft. Zodra iemand anders iets beters maakt, goedkoper produceert en beter verkoopcijfers heeft dan beginnen ze te zeuren... Apple heeft geen monopolie meer en proberen via andere wegen de concurrentie het leven zuur te maken. Echt zwak !!! dus niet klagen over samsung als je beseft dat in je apple samsung onderdelen zitten ;-).

Wat een slappe reactie. Apple heeft nooit een monopolie gehad op de smartphone markt, Samsung werd bang en volgde Apple meteen. Voordat mensen gaan zeiken. Vergelijk is 1 ding en dat is alle oude telefoons van Samsung en dan van Apple. Zet die op chronologische volgorde en je zit dat Samsung vanaf iPhone 1 elke versie alleen maar heeft zitten naapen.
En dan klagen dat Apple niet innoveert, iPhone 1 was een enorme innovatie die vervolgens verbetert word. Galaxy is nooit innovatie geweest maat een kopie.
Apple maakt zijn telefoons sneller en beter, mensen klagen vervolgens Dat er niets nieuws is.
Samsung brengt een snellere Galaxy uit, meteen zijn de reacties wat een top telefoon, waardige opvolger bla bla bla.
Waarom in eens die haat naar Apple die onze belachelijk verouderde telefoons een nieuw leven hebben gegeven door touchscreen smartphones te introduceren.Michael - 19 jan 2013 15:52

Waarom maken de gebruikers van beide telefoons zoveel spelfouten in hun stukje?Geert - 28 dec 2012 15:37

Djeezes mensen. Stop met de fanboy uit te hangen. Het helpt niets. Als ik zou kiezen tussen deze 2, dan kies ik voor de S3. Ik heb een S1, en deze werkt nog steeds supersnel. Dus prijs-kwaliteit is voor mij beter. En nee, ik ben geen fanboy. Ik koop geen 1 van beide. Maar als ik zou moeten kiezen, dan wordt het de S3. Simpelweg omdat ik Android veel leuker vindt dan iOS. Met iOS is er niks mis mee, maar de beperkingen irriteren mij. De S3 is met JB sneller en even stabiel als iOS. Maar het verschil is misschien 1 second. Het heeft een groter scherm dat HD is. Het PPI maakt niet uit. Mijn ervaring is, dat het HD-scherm van de Nexus scherper is dan de iPhone, omdat er meer pixels zijn. Een 2"-er met dezelfde resolutie als mijn S1 zou scherper moeten zijn als de iPhone 5. Denk je nu echt dat dit ook zo werkelijk zal zijn ??? Nee. Meer pixels, meer details. Een foto van een klein krasje op een raam mag dan op een iPhone zonder pixels te zien zijn, dat klein krasje ga je op een HD-scherm beter te zien krijgen omdat er meer pixels zijn. Moeilijk om uit te leggen... En zeg nu niet dat de iPhone beter is om te typen met 1 hand. Ik heb beide getest en ik kan met beide geweldig typen met 1 hand. Het grotere scherm biedt meer voordelen. Het is breder, waardoor je vinger niet krampachtig over een kortere afstand moet overgaan. Ik haat fanboys. En zeker van die Applefanboys die zeggen dat ze met een iPhone beter kunnen typen met 1 hand, maar wel steeds met 2 duimen typen -_-. Ook is het grotere scherm leuker voor te internetten en games te spelen. En zeg nu niet dat het grotere scherm niet in je broekzak past. Hier heb ik geen ervaring mee, maar mensen met een Note (2) zeggen dat je het zeer snel gewend wordt en het met een gemak in je broekzak gaat. Een maat van mij heeft een Note 1, ging even soepel in zijn jeans als mijn S1. Het voordeel van de iPhone zijn de vele games die werken. Maar daarvoor heb ik me wel een iPad. Elk toestel wordt na jaren trager. Zowel iPhone als Android. Vrienden van mij met een iTouch klagen omdat ze sloom worden. Ook mijn iPad 2 hapert wel eens met de nieuwste games. Ook kan ik best geloven dat de batterij langer meegaat als die van de iPhone. En je kunt hem vervangen. Desondanks is de iPhone 5 inderdaad steviger als de Galaxy en voelt beter aan.Bjorn - 26 dec 2012 16:12

ik heb tweakers net bekenen en ik zie duidenlijk dat de s3 wint.
ik heb in de vergelijking ook de note 2 dr bij gedaan
zo de processor snelheden wint de s3 van de iPhone 5, maar de s3 word weer ingehaald door the note 2
ook heb ik gekeken naar het aantal verbindingen (HSDPA enz.) die liggen bij de s3 en de note ook beter als de iPhone.
zo ook de accuduur. ik kan wel uren blijfen doorpraten
plus heb ik bijde toestellen via mijn neef ombeurten een week mogen gebruiken om te proberen.
als eerste de iPhone 5 geprobeerd ligt lekker in de hand maar ios is mij eigenlijk wat te simpel. de browser snelheid is best leuk maar is het niet helemaal. dan de accuduur inderdaad... het appeltje is vrij snel leeg wat ik heel vervelend vind (halve dag).

toen de s3 maar een week geprobeert. ik moest wel wennen aan het grote beeld. maar je kunt zien dat het beeld scherper is (ook al is het minimaal). ook de s3 ligt prettig in de hand. de interface van Android is naar eigen smaak in te stellen aat ik vrij prettig vind. en de accu duur is gewoon vele malen beter dan de iPhone (deze gaat wel een volle dag mee).
maar als jullie het hebben over hoe "smooth" de telefoons zijn kan ik hier geen verschil in zien.

maar na de de week van testen heb ik toch de s3 genomen om z'n omvang en accuduur en het leuke pluspunt dat je de interface naar eigeb smaak kan instellen. en als je nu op tweakers kijkt zie je dat hij is verkozen tot besye smartphone van het jaarDerk - 18 dec 2012 00:22

Je moet niet gelijk gaan zeiken. Zonder de icrap wat jij noemt was er geen galaxy.. Snelheden zijn idd bijna hetzelfde maar de Apps en de rest worden sneller geopend op de iPhone. Volgens mij ben je ook teleurgesteld dat je een plastic apparaat hebt. iPhone is echt iets moois een juweel. Ook grafisch scoor iPhone beter dan de galaxy want hij heeft betere GPu volgens de kenners. Apps aanbod zijn ook veel groter en zo kan ik maar doorgaan. Blijf jij lekker bij de galaxy en laat ons lekker kopen wat wij willen.Bert - 17 dec 2012 12:45

Grappig die reacties van "lol" dat de iPhone zogenaamd sneller is. Heb je zeker een review van een iSheep te pakken want de benchmarks geven toch echt aan dat de SGS3 sneller is. De reden dat het niet veel verschilt is omdat de snelheden niet zo ver uit elkaar liggen, daar heeft Dual/Quad core niks mee te maken. De SGS3 heeft Quad nodig omdat je er veel meer mee kan dan een iCrap.iSheep - 15 dec 2012 15:22

Wat zijn we blij en tevreden, gunnen elkaar het allerbeste en zijn bezitter van een geweldig mobieltje. Zonder elkaar de loef af te steken, de twijfel van het gelijk hebben om proberen te zetten in het gelijk krijgen, tovert een glimlach of een grimas in het hart. Ik wens ons allemaal een geweldige, onvergetelijke tijd met ons allervriendje toe, totdat deze stuk, gejat of verouderd is. Enjoy en geniet van het mobieltjesleven, het duurt dus eigenlijk maar even. Wees blij, al hun fabrikanten houden van jou en van mij.....KASSA!Onzeker over je aankoop? - 14 dec 2012 21:01

@ed: over stevigheid gesproken... Volgens alle reviews en valtesten op YouTube gaat de galaxy s3 na paar keer vallen kapot en de iPhone niet.. Zie YouTube en internet.Pim - 13 dec 2012 12:17

Mijn reden dat ik voor de S3 van Samsung koos is omdat ik meer vertrouw op de covers. Hiervoor heb ik 2 iphones gehad, beide waren door een val aan gruzelementen gegaan. Voor de rest is het mij om het even, android werkt stabiel en ios idem. Grt, EdEd - 11 dec 2012 23:04

@irdi: eerlijk gezegd snap ik je nederlands niet maar je zit er helemaal naast. Iphone is op dit moment sneller dan Samsung GS3. Ookal sneller dan de quad core versie van de Samsung. Iphone 5 dual core gebruikt een vernieuwde techniek dat niet te verglijken is met de quad core van de samsung. Daarnaast is de interface van de Iphone5 zoveel beter en dat maakt het enorm sneller. Daarnaast is hardware beter op elkaar aangesloten. Typ maar op internet samusng galaxy s3 quad core versus iphone 5 en je zal het zien dat iphone 5 sneller is.lol - 4 dec 2012 16:34

Mense die zegge iphone is omdat ik het heb gezien. Jongens jullie zien de dual core versie niet quad core op youtube.... plus samsung bieeedt u veeeel meer en kan meer aan ... en ok als (als) de iphone sneller is dan de s3 probeer het met de note 2 dan gaan jullie zien isheepairdi - 3 dec 2012 18:23

@lol (en anderen) Tja misschien doe ik nu mee aan de Samsungekte, maar ik heb niet het gevoel dat ik er bezig ben met dat vraagstuk. Ik ben niet zo'n freak op dit gebied. Voor mij moet het gewoon werken, snel, stabiel en goed. Hier gaat het overigens over de S3 en ik refereer voornamelijk aan de Note2. Handig die S pen, maar die heeft de S3 niet. In deze discussie is er geen absolute overtuigende winnaar. De iPhone heeft zijn betere punten en de Samsung heeft die ook. Ook speelt mee wat je ervoornamelijk mee wilt en doet. Voor mij telst het groetere scherm voor de S3 zwaar mee, een ander zal dat niet hoeven of zelfs niet willen. Dan speelt smaak en prijs nog een rol. Ik denk, samenvattend dat beide toestellen de top van de markt zijn op dit moment. Kies welke je de beste lijkt of vindt. Een waarheid is er niet. Over enkele jaren lachen we ons hier rot over deze dan primitieve toestellen. Dan zeggen we: Weet je nog dat een smartphone in 2012 niet eens onder water kon worden gebruikt en dat je ze niet kon oprollen? Of: Allemachtig in 2012 vonden we 60 Gb in een smartphone veel en vonden we een 4-core modern en toen stonden er nog GSM masten en was satelietcommunicatie er alleen voor speciale telefoons. "enz. enz. Kortom, alles is relatief en het is geen vraagstuk van leven of dood. Het is en beetje de vraag of een Porsche of een Maseati de beste sportwagen is.Raydelft - 29 nov 2012 18:35

@raydelft: ja nu zit je in een samsungsekteLol - 29 nov 2012 14:06

Heb met belangstelling de reacties gelezen hier. Wat nu technisch beter is etc. Kan me niet zo schelen. Onlangs kocht ik noodgedwongen een Samsung Note 2. Noodgedwongen omdat ik voor mijn iphone 4 steeds een leesbril moet opzetten omdat ik de lettertjes steeds moeilijker kon lezen. Zo,n note is lekker groot. Nooit android gehad voordien. Maar wat een verademing is die samsung en wat werkt androind jelly bean prettig en stabiel. Het apparaat doet wat ik wil. Snel en stabiel. Prima bereik, prima geluid, prima camera enz. Enz. Nu zal de iphone 5 het allemaal prima doen ook, maar toch, het is een kwestie van smaak misschien, ik ben helemaal overstag. Ook doe ik niet graag mee met die Apple gekte waarbij geldt dat je pas echt meetelt als je een iphone hebt. Het ontwerp van iphone vind ik wel fraaier en ziet er ook wat minder plastic achtig uit, mede vanwege de lange batterijduur van de samsung is die alles bij elkaar voor mij de beste keuze. Ben ook blij om de apple sekte los te zijn.Raydelft - 28 nov 2012 18:49

@Jeroen: zo werk het niet. Kijk op youtube en tweakers en internet en typ in: samsung galaxy s3 versus iphone5 en je zal zien dat ik gelijk heb en dat de iphone een stuk sneller is. Je moet beter je huiswerk doen voortaan, want je verteld onwaarheden.lol - 27 nov 2012 15:56

@lol zo werkt het ongeveer wel
ken jij het verschil tussen een dual core en een quad core? quad cores zijn veel sneller dan dual cores(tenzij je een 2 ghz dual core vergelijkt met een 1 ghz quad core, dan is de dual core wel degelijk sneller, maar aangezien de S3 1.4 GHZ quad heeft en de Iphone 1 GHZ dual heeft is de S3 aanzienlijk sneller, de betere architectuur van de iphone's processor zal de snelheid niet sneller maken dan de S3
ps ik ben geen samsung fanboy ik heb 1 samsung gehad(geen smartphone) 2 nokias(ZUIGT) en heb nu een SE xperia mini projeroen - 26 nov 2012 21:53

@Jeroen: zo werkt het niet Jeroentje. Je moet niet de processor van galaxy x 4 doen, Samsung fanboy. Het zijn 2 verschillende types en uit alle You tube fimpjes, Tweaker en overige sites blijkt er dat Iphone5 de galaxys3 ownt. zie internet daarvoor samsung fanboy.lol - 26 nov 2012 15:24

Apple was koploper en is dat denk ik nog steeds met zn Iphone. Maar het gat met de concurrentie wordt steeds kleiner. De grote troef die zij in handen hebben is hun IOS.
Daarom kan de Iphone soms beter scoren dan een Samsung met een snellere processor. IOS en hardware is gewoon perfect op elkaar afgestemd. Samsung S3 is een erg mooi toestel maar de open software is gevoeliger voor problemen zoals vastlopen en trager worden. Zou dus voor de Apple gaan ondanks alle blingbling van de concurrent.John - 26 nov 2012 08:30

processor gelijkspel???????
1.4 ghz quadcore vs 1 ghz dual core
1.4 x 4 = 5.6 GHZ <> 1*2 = 2 GHZ
de S3 verdriedubbelt de snelheid van de iphone 5 bijnajeroen - 25 nov 2012 13:46

waarom is de samsung galaxy s3 op sommige sites veel duurder en op andere goedkoper??? Kan iemand reagerenpleaseWouter - 6 nov 2012 17:39

Moet eerlijk toegeven ik was vroeger een Nokia-fan.Nokia 6600 - N93-N95-E72 gehad.Altijd tevreden geweest,maar toen Nokia op smartphone gebied niets meer te bieden had dan het oude Symbian, nood gedwongen overgestapt op ander merk.Dacht eerst aan eerste HTC Desire-Android maar werd mij door de verkoper afgeraden wegens grote problemen.Dus maar de pas gelanceerde Samsung Galaxy S1.Was zeker geen Samsungfan.Vond vroegere modellen gruwels.Eertse jaar viel de Galaxy best mee ,maar na een update naar Ginderbread werd allse trager,vastlopers,zwarte schermen en spontaan uitvallen.Moest dan batterij verwijderen waardoor de achterklep scheurde.
Vind Android prettig omdat het uitstekend werkt met alle Google diensten-GMail-Agenda-Maps enz.en het is zeer open .Wat Samsung betreft is het tussen ons zowat een liefde-haat verhouding.Krijg nu voor mijn S1 geen update naar ICS en zeker niet naar Jelle Baen.Dus oplossing,nieuwe kopen zeker.Maar sta toch wat argwanend tegenover de S3 of Note 2.Zal hij ook trager worden?Na Jelle Baen geen update meer naar de 4.2?Ben nu sterk aan het twijfelen tussen de S3-Note2 en de Iphone5.Vind enkel het eco OS van Apple een nadeel.Voor de prijs moet men het niet laten want de Note 2 kost in Belgie ook 649 eur en de S3 32GB kost bijna zoveel als de Iphone 16GB.Ik heb al veel negatieve zaken gehoord van de Iphone5. Snel krassen op alu cover.Slechte WIFI verbindingen,Telefoongesprekken die uitvallen en dan de Apple Maps,zeer ondermaats.Ben nu echt radeloos of het nu opnieuw een Galaxy S wordt of een Apple.Misschien wachten op de S4 volgend jaar.Ik hoop dat we eind februari al iets weten over de S4.Ik ga misschien eens kijken naar de Lumia 920.Alleen spijtig dat er zo weinig apps zijn voor Windows Phone8.Het zou wel eens de hond zijn die met het been gaat lopen,terwijl de 2 andere(Samsung-Apple) er voor vechten .Miranda - 6 nov 2012 14:10

De Samsung Galaxy S3 een standby tijd van 790 uur en een gesprekstijd van 11,4 uur? Geloof je het zelf? Ik niet! Zeker met mijn ervaring met eerdere Samsung Android toestellen niet...Paul - 17 okt 2012 16:04

@eindbaas: Dat is een ander punt. Je springt van ene onderwerp maar andere. Ik ben met je eens dat de G4 beter wordt dan de i5 maar daar had ik er niet over. Hetzelfde geldt ook voor iphone5s of iphone 6 dat na galaxy 4 uit gaat komen. Die zullen weer beter worden dan de G4. Ik zeg alleen dat de experts zeggen dat Iphone 5 op dit moment de beste smartphone is. Mijn persoonlijke mening is ook dat mijn voorkeur gaat naar Iphone en niet naar Galaxy. Ze zijn beiden goed.at - 16 okt 2012 14:54

@at: een telefoon is meer dan een benchmarkresultaat. Zou een beetje raar zijn wanneer een toestel dat een half jaar later op de markt gebracht wordt en 30% duurder is niet beter presteert dan een oudere/goedkopere tegenhanger. Als straks de S4 uitkomt is die weer beter in de benchmarks tot de IP6 uitkomt, tot dan vervolgens de S5 uitkomt enzovoort enzovoort...eindbaas - 16 okt 2012 09:59

@eindbaas: Heb je op tweakers en google gekeken dat uit verschillende tests Iphone5 beter scoort?at - 14 okt 2012 15:21

@at: heb je het artikel wel gelezen? eindbaas - 13 okt 2012 00:34

@Kim: Iphone is op dit moment gewoon de beste smartphone. Klaar. Trouwens dat zegt genoeg over iemand dat in haar auto gaat smsen tijdens auto rijden. Ik zou zo iemand niet willen tegen komen tijdens autorijden.at - 11 okt 2012 14:35

Iphone is mooi maar overpriced
Galixy 3 mooi maar duur
geef mij maar een 3310 en ik zet wel geld in voor egte zooigeest - 10 okt 2012 02:08

en niet klagen over app's!!! ok, android heeft er nog nie zoveel... maar overal zegge ze dat ze toch apple aant inhalen zijn ... en je kunt de echte specialisten niet tegenspreken !!! allebei hebben ze zijn goede en slechte punten maar toch is samsung beter dan een iphone !!! als je zegt dat iphone beter in de hand ligt vind ik toch ma raar... geen probleem met mijne samsung stuur zelf berichten met 1 hand en dat terwijl ik rij met de auto!! ten 2de functionaliteit ook geen prob mee hoor met niks eigenlijk ... dus ga jij ma lekker update met je iphone en alle licentieverklaringe die je krijgt ja duwe terwijl jij niet weet wat het is ;-)kim - 7 okt 2012 13:46

gewoon wachten op update's elk nieuw model kan nog beter worden na een tijd .... iphone is niet slecht ma kwa functie's vind ik een android toch leuker !!! mja, smaken verschillen maar goed ook ge kunt niet allemaal achter de zelfde jongen of meisje lopen he ;-)kim - 7 okt 2012 13:40

Ik ben een apple-fan maar heb sinds de iphone 3gs geen superinnovatie gezien. De S3 vind ik persoonlijk een plastic baksteen en de iphone 5 een iphone 4s+ Ik wil zo overstappen naar samsung als ze eens wat aandacht besteden aan materiaalgebruikKrs - 7 okt 2012 10:36

Graag even de processor aanpassen van gelijkspel naar SGS3. 1,0 GHz dual core kan nooit gelijk staan aan 1,4 GHz quad core. Daarnaast hebben tests ook laten zien dat een SGS3 met Jelly Bean met kop en schouders boven de iPhone 5 uitsteekt (1850 vs 1600).Pascal - 6 okt 2012 02:26

Specificaties zeggen vrij weinig, helemaal als je twee verschillende processors gaat vergelijken! Sneldheid blijkt pas echt wanneer je het toestel in gebruik hebt. Heb zowel de iphone 5 als S3 meedere malen in mijn handen gehad. Ben nu in het bezit van de S2 en stap inderdaad ook over omdat Samsung en over het algemeen android toestellen, bij mij snel af te lijken takelen, vooral wat snelheid betreft. Buiten dat zorgt de retina technologie ervoor dat de iphone duidelijk een helderder en mooier scherm heeft dan andere smartphones. Vooral te zien aan de kleuren. Het feit dat hier wordt gezegd dat de S3 over een helderder en mooier beeldscherm beschikt vind ik echt onzin.

Zelfde geldt voor de camera. Meer opties zeggen mij weinig als de kwaliteit van de camera, in het geval van de S3, minder is dan die van de iphone 5. Vooral ook hier zijn de kleurencontrasten en lichtval gewoon mooier bij foto's gemaakt met de iphone 5

Nee ik ben zeker geen apple fanboy want ja, apple is overpriced en biedt zeker wat weinig service: geen gratis adaptertje bijvoorbeeld voor de nieuwe lightning adapter! Maar logisch dat ze kunnen "vragen wat ze willen", apple weet toch altijd weer toestellen te bieden van grote kwaliteit, waar sommige android toestellen echt wel te kort schieten! Maar inderdaad, uiteindelijk gaat het om persoonlijke voorkeur!Dar - 5 okt 2012 16:45

Ik heb persoonlijk geen voorkeur van welke beste is en welke niet maar ik heb wel dit te zeggen. Iedereen beslist voor zichzelf en als je even logisch nadenkt... Samsung s3 was ongeveer een antwoord op de 4s van apple om reden dat die super succesvol was en nog steeds is. Nu daar de s3 al sinds mei 2012 uitgebracht is heeft apple ook nog eens te tijd gehad om al dan niet (ik spreek me er niet over uit) zijn specs van de 5 te verbeteren tegenover de s3. Een beetje competitie kan geen kwaad he mensen. En over de bovenstaande tabel waarin de 5 met de s3 vergeleken word, kijk gewoon met je eigen visie en vergeet die laatste kolom van wie wint. De specs die weergegeven zijn kloppen als je even het net afschuimt, kijk voor jezelf wat je het belangrijkste vind en waarop je dan je keuze baseert. Ik vind ze allebij leuk uitzien en vind ze allebij leuk om mee te werken (werk in telecom sector en heb ze allebij al mogen testen).
Ik ga hier niet zeggen welk de beste is wel dat je dat voor jezelf mag uitmaken.Robin - 4 okt 2012 17:09

@Lol
Hoezo zeg je niet dat Sony, Samsung en HTC goedkope merken zijn, je prijst apple wel ver boven wat apple eigenlijk waard is. Sommige mensen hier in de buurt kopen een iphone omdat ie lekker duur is. Ken veel iphone gebruikers die nog steeds niet weten wat itunes en appstore is. Daar boven op vragen ze ook nog hoe ze de accu kunnen wisselen van de iphone. Ook vragen ze, hoe ze hun geheugen kaart in hun iphone kunnen plaatsen. Best wel dom als je komt met zulke vragen.

Kun je mij is uitleggen welke hardware duurder is. Ze maken wel degelijk winst uit verkoop van iphones. De prijzen moeten ze wel hoog houden daarom. Als ze hun eigen onderdelen hadden gebakken dan zou de iphone stukken goedkoper zijn.

Nee ik heb niet eens gezegt dat iphone5 niet sneller is dan de S3. Wel heb ik gezegt dat S3 sneller werkt na het installeren van een rom uit XDA forum. Klopt IOS is al maximaal geoptimaliseerd voor de CPU/GPU benchmarks. Android heeft nog veel potentie en kan hierdoor alleen maar sneller worden. De roms op de XDA forums zijn nu al voldoende geoptimaliseerd en scoren hierdoor beter op de benchmarks.

De S3 is verouderd, hoe kom je erbij!!! S4 komt pas volgend jaar rond mei/juni uit in NL! Hij is pas verouderd als er een nieuw model uit is. Je maakt nu al weer een suffe opmerking dat iphone6 de S4 weer gaat verslaan. Iphone5 heeft de S3 niet eens verslagen. Het is meer een gelijkspel waarbij beide plus en minpunten hebben.

Ik merk ook dat er hier veel iphone fans actief zijn. Ook vind ik jammer dat jullie PortableGear auteurs tegen spreken dat het niet klopt. Zij hebben de conclusie al getrokken en met 52% de S3 als winnaar gekozen. Maar ze zeggen niet dat je de SGS3 of de iphone5 moet kopen. Die keuze maak jezelf, beiden telefoons bieden dezelfde functionaliteiten.Mariska - 4 okt 2012 14:28

ik weet niet hoor maar de iphone heeft toch echt een mooier scherm als je ze naast elkaar legt. je ziet dat de iphone een helderder en kleurrijker scherm heeft.. dus fuck die specsjohn het kanon - 4 okt 2012 09:56

lees dit =Een kwart van iPhone 4 komt van Samsung !!! WAAR !!! Toch is de controverse tussen beide bedrijven curieus als je bedenkt dat een kwart van de iPhone 4 uit fabrieken van Samsung komt. Als ze zouden willen, kunnen ze stoppen met het leveren van de componenten. De Economist heeft uitgezocht welke componenten van de iPhone 4 door Samsung gemaakt worden. Hierbij zijn belangrijke onderdelen als flash-geheugen, ram-geheugen en de processor. Ze hebben hier een interessante infographic van gemaakt op basis van de al eerder gepubliceerde onderdelenanalyse. dit over het prodeceren van apple = maar dit bevestigd maar weer eens wat een arrogantie en eigendunk dit merk heeft. Zodra iemand anders iets beters maakt, goedkoper produceert en beter verkoopcijfers heeft dan beginnen ze te zeuren... Apple heeft geen monopolie meer en proberen via andere wegen de concurrentie het leven zuur te maken. Echt zwak !!! dus niet klagen over samsung als je beseft dat in je apple samsung onderdelen zitten ;-)kim - 3 okt 2012 18:51

jullie moeten eens gaan nadenken dat als de gsm pas uit is .... er nog altijd update's uitkomen !!! heb een galaxy S2 in't begin bleef die is hange of ging ie traag !!! ma heb nu een firmware update gehad en zou geen dure iphone willen !!! en sommige onderdelen van een iphone worden zowiezo door samsung gemaakt !!! dus maakt het nie uit.. wil je een iphone koop dan een iphone of kies je voor een goedkopere gsm zoals samsung met hun goedkopere iphone :-p Grtzkim - 3 okt 2012 18:45

Eerst maar eens gebruikers afwachten over de batterijduur, want dat vindt ik persoonlijk belangrijker dan mooi scherm en dat soort dingen. De schermen zijn allebei mooi, en die 10 ppi verschil zie je alleen als je er met een vergrootglas boven gaat hangen. En schermgroote is voorkeur. klein hoeft niet slecht te zijn en groot ook niet (kijk naar het succes van de note. PS ik heb zowel een samsung als een iphone gehad, en allebei hebben ze hun voor en nadelen. Een groot nadeel van de nieuwe iphone vind ik wel dat die connector is veranderd, want mijn ipod dock en andere spullen hebben zo'n grote pin, en dan moet je weer een paar tientjes neerleggen om iets te kopen om het om te zetten.MGK - 3 okt 2012 17:33

En voordat je het weet is Samsung note 2 uit dat nog beter is dan de s3 en i5 trouwens de s3 is beter dan de i5 :) heb ze beide getest maar ik moet zeggen dat de i5 niet slecht is ook qua design is het goedDaniel - 3 okt 2012 14:09

@mariska
Ik zeg niet dat Sony, Samsung en HTC goedkope merken zijn, maar gewoon dat apple een duur merk is, van apple ben je altijd zeker van kwaliteit en het is een hype.
Ze kunnen er vrijwel zoveel voor vragen wat ze willen (niet letterlijk natuurlijk), want er zullen altijd wel veel mensen zijn die de Iphone kopen.

De Iphone heeft inderdaad een duurdere behuizing, en ook hardware, zo maakt apple geen winst meer uit de phones (hij retailed goedkoper dan de productie van de phones), maar uit de handels deals met verschillende bedrijven (AT&T etc.)

Jij zegt dat de Iphone5 niet sneller is dan de S3 maar dat is niet waar, zo zijn zowel de processor sneller en is iOS lichter dan android dus zijn er 2 factoren waardoor hij sneller word.
Ook is de GPU (grafische kaart, voor games en 3D moddeling) beter dan die op de S3.

De S3 is een nu al een beetje verouderd dus...
Laten we eens kijken wat de S4 ons gaat brengen, deze zal de Iphone weer een wat laten zien en dan de iphone6 om de S4 weer te verslaan, etc...Lol - 2 okt 2012 16:36

@mariska: Volgens mij ben je een Samsung fan want Iphone 5 is op elk punt beter dan de galaxy. Snelheid, compact, snelle en gebruiksvriendelijke software, beter design, lichter en past in je broekzak. Hij is ook steviger en waardevast! Ik heb voordat Iphone 5 uitkwam snel mijn Iphone 4 verkocht voor 330 euro en hij was 2 jaar oud. Dus eigenlijk is de Iphone ook nog eens goedkoper dan de Galaxy omdat hij meer waardevast is. Ik vind ook een iphone veel fijner typen dan een Samsung. Dus voor mij nooit een meer Samsung!eddy - 2 okt 2012 12:21

@Lol
Dat jij een appel fanatiek bent kan ik niks aandoen. Heb ik geschreven dat de tekst onduidelijk was. De tekst heeft geen toegevoegde waarde. Vooral als hij voor de iphone 4S kiest. Hij spreekt zijn keuze erg tegen. Heb zelf ook een iphone 4S.
Als je de genoemde dingen toch niet zal gebruiken dan kan je beter een simpele smart telefoon kopen.

Koen je neemt zeker je tv overal mee, omdat je kijken van gsm scherm geen goed alternatief vindt ;).

Begin Tekst van @Koen
"Moet je het voor het snelheid of het scherm en de camera doen? Ik vrees van niet. We kijken thuis tv op megagrote schermen, zeg me nou niet dat je een filmpje op je gsm bekijken een leuk alternatiefje vindt. Deze toestellen moeten tot doel hebben op een efficiënte manier te communiceren, bellen, sms-en, mailen en een foto nemen wanneer dat beroepsmatig nodig is of wanneer je de fotocamera vergeten bent, en dan nog de apps waarvan sommige interessant kunnen zijn. Wie duizend apps heefst staan op zijn smartphone moet zich realiseren dat hij geen tijd meer zal hebben om een normale job uit te oefenenen! Neem het aan van een nuchtere 48-jarige ondernemer..."
Einde Tekst van @Koen

Als je niet weet wat ik bedoel met roms van XDA forum dan is google je beste vriend.
2x sneller is het wel zeker geworden, test het maar zelf uit als je een SGS3 telefoon hebt.

Antwoord op de redenen van @Lol;
Dus volgens jouw zijn HTC, Sony en Samsung goedkope merken.
Klopt hij is wel nieuw op de markt of te laat op de markt gekomen kun je ook wel zeggen.
De prijs daling van Iphone zal zeker niet snel gaan.
Ja de behuizing is wel duurder daar heb je wel gelijk in.
Voor de interne onderdelen hebben ze wel de volle poen voor betaald!!!
Dat ie nieuwere (snellere) onderdelen heeft dan SGS3 klopt niet.

Je betaalt ook extra voor de software. Dus IOS kosten komen er ook automatisch bij.
De gratis updates die je ontvangt zijn ook al verrekend.Mariska - 1 okt 2012 16:52

@mariska ik begrijp niet wat jij niet aan de derde alinea snapt, wat hij schreef stond in zeer duidelijk nederlands.

Ik weet niet wat je bedoelt met ROMS die je download van het internet ofzoiets, 2X zo snel lijkt me soieso overdreven wat het ook mag zijn.

En de reden waarom de iphone 5 duurder is:
Het is van Apple
Hij is nieuwer (bijna alles begint de verkoop met een hooge prijs die vervolgens daalt)
Hij is van duurder matriaal
Hij bevat nieuwere (snellere) onderdelenLol - 1 okt 2012 02:04

Ter verduidelijking, het gaat er niet om overweg te kunnen met beide toestellen. Ik heb niet gezegd dat ik niet kan werken met de samsung! Hij fout gewoon heel veel en werkt niet altijd als je die nodig hebt, daar gaat het hem om. ps: ik hoor overal dat het touch screen van iPhone veel beter werkt (lees fijner) dan al de rest wat verkrijgbaar is.koen - 30 sep 2012 15:24

@Koen je derde alinea slaat nergens op. Koop dan gewoon geen 4S of SGS3 als je zulke opmerking plaatst. Je bent zeker niet nuchter. Als je niet met een samsung telefoon overweg kan dan kan je zeker niet met een iphone telefoon overweg. Beide telefoons beschikken over de zelfde functionaliteiten. Probleem ligt echt bij je zelf. Zoek hulp bij je collega op werk. Succes!!!

Heb hier nu SGS3. Heb er een rom van XDA forum geinstalleerd. Moet zeggen dat de custom roms beter werken dan de orginele roms. SGS3 is nu wel 2x sneller geworden hierdoor. Batterij duur ook nog langer geworden.

Prijsverschil tussen de iphone 5 is best wel hoog. Raad zelf maar is waarom dat zo is. € 483,- vs € 762,-

PS: Heb ook de iphone 3GS en 4S telefoon in bezit. Beide werken nog prima!!!Mariska - 30 sep 2012 14:03

Jongens wat een gelul toch over beide toestellen... Een iPhone fan kiest voor een 5 en een samsung adept voor een S3, laat dat duidekijk wezen. Doch als ik moet kiezen dan laat ik de S3 alvast links liggen, dit omdat ik reeds 2 samsung-toestellen op rij heb waarvan ik veel problemen heb mogen ondervinden, eveals een collega die me ook meldde dat dit de allerlaatste samsung was. Misschien hebben we gewoon pech gehad, maar ik neem het risico niet meer.

Wat vooral belangrijk is dat het toestel handig is en dat het verdomme werkt wanneer je het nodig hebt. Ik ben niet per definitie een iPhone-fan, maar ik meen dat een iPhone duidelijker, handiger, efficienter en degelijker is dan alles wat op de markt verkrijgbaar is. Hoewel ik naar de oordelen van problemen met de nieuwe i5 toch schrik heb om als eerste iPhone toestel de 5 aan te schaffen. Ik denk het zekere voor het onzekere te nemen en de 4S te bestellen.

Moet je het voor het snelheid of het scherm en de camera doen? Ik vrees van niet. We kijken thuis tv op megagrote schermen, zeg me nou niet dat je een filmpje op je gsm bekijken een leuk alternatiefje vindt. Deze toestellen moeten tot doel hebben op een efficiënte manier te communiceren, bellen, sms-en, mailen en een foto nemen wanneer dat beroepsmatig nodig is of wanneer je de fotocamera vergeten bent, en dan nog de apps waarvan sommige interessant kunnen zijn. Wie duizend apps heefst staan op zijn smartphone moet zich realiseren dat hij geen tijd meer zal hebben om een normale job uit te oefenenen! Neem het aan van een nuchtere 48-jarige ondernemer...Koen - 30 sep 2012 11:21

Al dat gevecht over specificaties. Ik heb altijd een Samsung gehad, mijn iPhone 5 komt vandaag met een koerier. Dit wordt mijn eerste iPhone. Ik heb het gekocht gewoon uit nieuwsgierigheid. Dus de tijd zal het leren en zoals Mike zegt, geen specifikaties, gewoon het praktijk moet het bewijzen.Mio - 29 sep 2012 06:49

Het zijn beide hele goede telefoons maar wat ik wel bij de S1 en de S2 heb ervaren is dat ze na een tijdje gewoon langzamer worden. Telefoon lopen vaak vast als het een beetje druk word op WhatsApp en meerdere apps tegelijk laten draaien is al helemaal een drama. De batterij is ook helaas een drame moet soms 2 a 3 keer per dag mijn telefoon opladen.
Ik was altijd een android fan en moest niks van Apple weten maar als ik zie hoe de Iphone 3 en Iphone 4 zijn vergeleken de S1 en S2 weet ik het antwoord wel. Door dit soort redenen heb ik nu ook een Iphone5 besteld.
Laterssss.Sigh - 26 sep 2012 22:47

@paul
Het zijn allebij goede telefoons en ze worden aan beide kanten door zeer veel 'fanboys' gesteund.
Hoewel ik niet zozeer een apple 'fanboy' ben en opensta voor verandering van besturing systeem etc. wou ik wel graag even melden dat het Samsung scherm geen betere kwaliteit heeft, als je het statistisch bekijkt zie je dat iphone maar met een klein beetje (10-20) wint (qua ppi).
Dit betekent pixels per inch en zecht dus hoe sherp een scherm is, ook behaalt Samsung haar ppi (dat lager is dan dat van apple) ook nog eens met subpixels (iets wat scherm qualiteit omlaag haalt) terwijl apple geen gebruik hiervan maakt en gewoon haar display scherpte met 'echte pixels' behaalt.
En als je het hebt over super AMOLED HD vs retina dan gaat het ook meer om jou mening, wie liever natuurlijkere kleuren wil (retina) of liever felle en duidelijke kleuren wil (super AMOLED HD)Lol - 25 sep 2012 16:53

Er zijn veel zaken die in de vergelijking hierboven in de marge vallen; er zijn wat mij betreft 5 grote verschillen tussen de s3 en de iPhone 5:
1. Bouwkwaliteit: winnaar iPhone 5 hoewel het enige plastic onderdeel van de s3, het achterkantje, voor een paar euro kan worden vervangen als het beschadigd is. Verder is maar de vraag welk apparaat aan de binnenkant degelijker is.
2. Vervangbaarheid batterij: winnaar s3; de iPhone 5 is in dit opzicht toch uiteindelijk een wegwerpapparaat.
3. Scherm: winnaar s3, zowel in grootte als beeldkwaliteit.
4. Operating system: geen winnaar; persoonlijke voorkeur.
5. Google / Apple maps: winnaar s3 (de stap naar Apple maps is wat mij betreft een grote flater van Apple) .

Voor mij gaf het grote scherm, de vervangbaarheid van de batterij en de kwaliteit van Google maps uiteindelijk de doorslag om een s3 te nemen, ondanks het gepraat van Apple-fans dat kleine schermen handiger zijn. De meeste mensen bedienen hun telefoon met 2 duimen, dus het is niet relevant dat een scherm met 1 duim bereikbaar is, en verder maakt een groter scherm het lezen van webpagina?s simpelweg een stuk makkelijker. Het is denk ik gewoon een strategie-fout geweest van Apple om niet voor een groter scherm te kiezen; in de aanloop naar de produktie kon dit niet meer op tijd worden aangepast.

Verder vind ik het gepraat over snelle auto?s met slechte banden hierboven maar geklets van mensen die heel veel van het ene system afweten en het andere nog nooit hebben geprobeerd: zowel Android als iOS zijn zeer handig bedienbare operating systemen met eindeloos veel beschikbare applikaties.. De verschillen ertussen zijn feitelijk marginaalPaul - 25 sep 2012 14:12

Mariska nu ben volledig aan het flippen hoor. betere onderdelen in de Samsung? Wat een lachertje. Ik denk niet dat er in de Samsung s3 ook maar 1 hoogwaardiger onderdeel zit dan in de iphone.Thomas - 24 sep 2012 20:41

Iedereen weet ondertussen wel dat Samsung kwa onderdelen altijd betere onderdelen dan Iphone gebruikt. De kosten voor de maak van S3 is niet zo hoog als die van Iphone en daarom zie je ook grote prijsverschil. Op dit moment werkt android besturingssysteem nog niet optimaal. Kan dus alleen maar sneller worden.Mariska - 24 sep 2012 15:52

Duidelijk Samsung Fenboy wie dit heeft geschreefen ze doen of de iPhone 5 op alle fronte slechter is dan de Samsung s3 als ik dit lees hebben ze alleen kritiek op de iPhone 5 beetje overdreefen na mij weten overall komt de s3beter uit hele slechte test ditJohan - 23 sep 2012 23:56

Zijde gij serieus ofwa? Hoe durf je zo'n slechte vergelijking te maken. De iphone ligt veel beter in de hand,is mooier,is dunner,is sneller,overzichtelijk besturingssysteem(puinhoop bij android), toestel kan tenminste ng met 1 hand bediend worden, beste AppStore, beste muziekstore, beste touchbediening,evengoede camera,beste hardware,beter lte ( al is dit nu nog niet voor ons),nfc ... Nog voor niets nodig. De Samsung galaxy s3 is zeker en vast een goed toetel maar uw vergelijking was wel effe overdreven zeneThomas - 23 sep 2012 22:59

De iphone 5 processor is door apple zelf ontwikkeld en is weldegenlijk sneller dan de exynos, het scherm van de iphone heeft is wel 1136x640 en dat van de SIII 1280x720 maar hierbij moet ik wel zeggen dat het iphome scherm natuurlijk een stuk kleiner is en daarom alsnog een hogere ppi behaalt dan de SIII en de SIII behaalt haar resolutie met subpixels terwijl de iphone het gewoon op de 'natuurlijke' manier behaalt.
Verder heeft de iphone retina en de SIII super AMOLED HD, hier valt weinig over te zeggen welke beter is, super AMOLED heeft vooral levenderige kleuren en de iphone meer natuurlijkere (ook wel saaier als je het mik vraagt)

De camera vind ik moeilijk te beoordelen maar wel word er zeer hoog gesproken over de camera van de 4S, die zoals we weten maar 5MP is in verhouding tot de 8MP van de nieuwe iphone.
Het lijkt me sterk dat SIII ook weer wint op dit gebied.

Ik snap ook niet hoezo de SIII connector wint van de Iphone connector, Samsung heeft in 9 jaar 13 connectors gehad, apple 2...

Het geheugen dat vind ik een beetje een raar iets, als je veel geheugen wil koop je de 64GB variant, ik begrijp niet hoe je je mobiel zo vol wilt stampen dat er 64GB op komt, dat zijn een bazilioen apps ofzo.
Naja dit was mijn betoog...
Lol out.Lol - 23 sep 2012 22:22

wat een onzin. Dit is gewoon zwaar triest en dit is gemaakt door een samsung Fan. Er is vandaag een verslag uitgebracht op internet dat Samsung SIII op elke punt verslagen wordt door de iphone5. Er is diverse hardware en software test uitgevoerd en er blijkt dat Iphone 5 Snelste smartphone op dit moment is! Zie google. Daarnaast is de Android en de IOS op snelheid en mogelijkheden getest en er blijkt dat IOS games veel hoogwaardiger zijn en veel meer op 3d gebied sneller zijn!. Dus verkoop me geen onzin en leugens! Scherm van iphone vind ik ook beter want een anwb paal van samsung past niet in mijn broekzak en je kan er op nauwelijks op typenat - 23 sep 2012 17:14

Duidelijke winnaar. En slechte verliezers die Apple freaks... Als Apple niet met iets vernieuwends komt kun je erop wachten dat ze worden voorbijgestreefd. Daarnaast is de S3 al bijna een half jaar op de markt en is deze desondanks simpelweg innovatiever. Eerlijk = eerlijk.Peter - 23 sep 2012 13:23

@Lol, er staat toch duidelijk dat de processors ongeveer gelijkwaardig zijn., met een verwijzing naar een aantal benchmarks. Dus daar is het op gebaZeerd.Bumba - 23 sep 2012 12:09

Bah, wat een leugen verlsag, duidelijk gemaakt door een samsung fanboy.
Ik ben geen fan van apple maar leugens schrijven vind ik zwak, zo is bijvoorbeeld de A6 sneller dan de Exynos, het moet op iets gebazeerd zojn als je een artikel schrijft!Lol - 23 sep 2012 02:03

De A6 van Apple komt van Samsung zelf af lol.ikzelf - 23 sep 2012 00:08

Dit is geen goede vergelijking, hoezo wint de Galaxy het van de 5 wanneer het gaat om schermgrootte. Apple had zonder heel veel problemen een groter scherm kunnen plaatsen p de iPhone 5. Het bedrijf kiest er voor om dat niet te doen, uit onderzoek blijkt namelijk dat het qua gebruikerservaring beter is om het scherm kleiner te houden zodat het met één duim bedient kan worden.

Even onverleg of ik een iPhone gebruiker ben of niet. Het gaat dus niet op specs, het gaat om de gebruikservaring en niets anders. Je kunt ook een auto maken die wel tot 500 kilometer per uur kan rijden, maar als de banden van slechte kwaliteit zijn heb je er weinig aan, of wanneer de maximum snelheid 130 is heb je er ook weinig aan.

Dus nogmaals; simpelweg vergelijken van specs is onvoldoende. Ik zou liever een diepgaand onderzoek zijn naar gebruikservaring tussen beide toestellen en daar een conclussie aan verbinden.Mike - 22 sep 2012 23:58

Eigenlijk is de processor van de i5 sneller dan die van de SIII.Kelvin - 22 sep 2012 19:05

Je moet de gebruikservaring vergelijken en niet de specs. Leuk als een auto snel rijd, maar met slechte banden heb je er weinig aan.Mike - 22 sep 2012 17:35

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord