Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
SchermOnbekend
CameraNee
Foto Wiko View 2 1 Foto Wiko View 2 2 Foto Wiko View 2 3 Foto Wiko View 2 4 Foto Wiko View 2 5 Foto Wiko View 2 6 Foto Wiko View 2 7

Inleiding

De Wiko View 2 en de View 2 Pro zijn tijdens het MWC 2018 in Barcelona (eind februari 2018) aangekondigd. Het bijna randloze design huist een groot 6-inch scherm met een opvallende 19:9-verhouding. Het scherm is gemaakt uit het stevige Gorilla Glass. De View 2 Pro en View zijn vrijwel identiek op camera, processor en geheugen na.

View2-camera

De 120-graden selfiecamera is uitgerust met Big Pixel-technologie en een f/2,0-diafragma zorgt voor vier keer zo veel natuurlijk licht. Big Pixel verbetert de lichtinval door pixels opnieuw in te delen: vier pixels zijn samen één. Het resultaat is dat je beschikt over vier keer zo veel fotosensitiviteit voor heldere foto’s. De View2 Pro-hoofdcamera heeft een f/1,75-diafragma om de lichtinval nog beter vast te leggen. Hierdoor zie je nog meer detail en kleur bij weinig licht. De Super Phase Detection Auto Focus (PDAF) blinkt daarnaast uit in donkere omstandigheden. De View2-seriebeschikt over een combinatie van Instant Multi-beeldverwerking en Blurless. Hierdoor wordt vervaging en ruis in een foto automatisch gereduceerd. Beide opties zijn standaard ingeschakeld, waardoor de camera vijf foto’s achter elkaar neemt en het toestel zelf de beste uitkiest.

View2 videos

Maak vanaf nu ook eenvoudig filmopnamen met de camera aan de voorzijde. Zowel de selfie- als de hoofdcamera bevatten videostabilisatie om schuddende beelden te voorkomen. Dankzij de Live Auto Zoom-optie hoef je enkel rond jouw object of persoon te lopen om hem automatisch te volgen en in te zoomen. Voeg ook cinematografische effecten toe om je video’s er nog beter uit te laten zien. De View2 Pro ondersteunt ook slowmotion.

Besturingssysteem Wiko View 2

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Wiko View 2

De goedkoopste Wiko View 2 kost op dit moment (los) € 189,00. Kijk in het Wiko View 2 prijzenoverzicht voor alle actuele Wiko View 2 aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Wiko View 2 beschikbaar.

Specificaties Wiko View 2

Algemeen
ProductWiko View 2Wiko View 2 Pro
Aankondiging20182018
Verkoopstart20182018
Design
Kleuren

Gewicht153 gram164 gram
Afmetingen154,5 x 72,0 x 8,3 mm 153,0 x 72,6 x 8,3 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIMnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8Android 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 435Qualcomm Snapdragon 450
Kloksnelheid8 core (max 1,4 GHz)8 core (max 1,8 GHz)
RAM3 GB4 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (282 ppi)6,0" (282 ppi)
Resolutie720 x 1.528px720 x 1.528px
SchermsoortIPSIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel16,0 megapixel
Aantal camera'sNeeNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSBmicroUSB