Interessant:

Samsung full-touch telefoons voor iedereen

topproducten 25 mei 2010 om 13:41

Met verschillende budgetvriendelijke touchscreen-telefoons maakt Samsung full-touch voor iedereen toegankelijk; bekijk hier de toestellen.

De Samsung Acton (S3370) - ook bekend als de Samsung Corby 3G - is een budgetvriendelijke full-touch telefoon die - in tegenstelling tot de Samsung Genoa, Samsung Corby en de Samsung Star (alle hierna besproken) ook voorzien is van 3G/HSDPA-ondersteuning (met de Dolfin internetbrowser) voor razendsnel mobiel internet onderweg. Het compacte toestel heeft een 2,6-inch touchscreen en is voorzien van de bekende TouchWiz-interface. Muziek luister je via de ingebouwde mp3-speler of FM-radio. Daarnaast is de Acton voorzien van een bescheiden 1,3 megapixel camera om af en toe een fotootje te kunnen maken. Instant Messaging is onder meer mogelijk via de Ping-applicatie van Samsung (het zogenaamde 'Pingen'). Ondersteuning van Bluetooth 2.1 completeert de draadloze mogelijkheden van de Samsung S3370 Acton.

Samsung Acton (S3370)
Samsung Acton (S3370)

De Samsung Champ (C3300), ook wel de Samsung Star Mini, is een 2,4-inch full-touch telefoon met eenvoudige specificaties voor een bescheiden prijs. Het toestel beschikt over de bekende TouchWiz-interface en 30MB intern geheugen dat is uit te breiden met een microSD-geheugenkaart (tot maximaal 8GB). Dankzij een 3,5mm poort is elke standaard headset op de Samsung C3300 Champ aan te sluiten. Dat is handig, aangezien je op de C3300 ook naar je mp3'tjes of naar FM-radio kan luisteren. Bluetooth wordt eveneens ondersteund. Met de 1,3 megapixel camera kan je af en toe een fotootje maken. De Samsung Champ C3300 is beschikbaar in het wit, zwart, bruin of roze.

Samsung Champ (C3300)
Samsung Champ (C3300)

De Samsung Corby (S3650) is, net als de Samsung Star, een mid-range touchscreen-telefoon. De Corby beschikt over een 2.8" touchscreen-display en wordt geleverd met verwisselbare covers in verschillende opvallende kleuren en motieven. Het toestel is zeer geschikt om muziek mee te luisteren (op de mediaspeler of via de FM-radio), te fotograferen (met de 2 megapixel camera) of je e-mail te checken. WiFi en HSDPA (alleen EDGE) worden echter niet ondersteund, dus je kan er niet heel snel op internetten. Wel heb je snel toegang tot sociale netwerken als Facebook, Hyves of Twitter. Voor de bediening wordt er gebruik gemaakt van Samsungs TouchWiz-interface. Handig is verder de "Smart Unlock"-functie: hiermee kan je door met je vinger een letter op het touchscreen te schrijven vanuit de standby-stand bepaalde functies oproepen. Bijvoorbeeld een grote S om direct de SMS-inbox te openen. Op deze manier hoef je niet steeds je telefoon te ontgrendelen. Tegenover de beperkte specificaties van dit touchscreen-toestel staat uiteraard een bescheiden prijs. Andere leden van de Corby-familie zijn de Corby PRO en de Corby TXT. De later verschenen Samsung M5650 Lindy is een uitgebreidere versie van de Corby met speciale muziektoetsen en 3G- en WiFi-ondersteuning.

Samsung Corby (S3650)
Samsung Corby (S3650)

De Samsung Genoa (C3510) is nauw verwant aan de Samsung Corby (S3650); de Genoa staat daarom ook wel bekend als de Samsung Corby POP. Zowel de S3650 Corby als de C3510 Genoa zijn compacte full-touch toestellen met eenvoudige specificaties voor een klantvriendelijke prijs. De Samsung C3510 Genoa beschikt over een 2,8-inch touchscreen, Samsungs TouchWiz-interface, Bluetooth, GPRS/EDGE-ondersteuning, een microSD-slot om het geheugen mee uit te breiden, een 1,3 megapixel camera en een mediaspeler. Het design van de Samsung Corby POP / Samsung Genoa wijkt lichtjes af van de originele Corby en dit is ook het voornaamste verschil tussen beide klantvriendelijke en goedkope toestellen. Daarnaast heeft de interface een iets volwassenere uitstraling.

Samsung Genoa (C3510)
Samsung Genoa (C3510)

Met de Samsung Star (S5230) heeft Samsung de trend gezet voor budgetvriendelijke full-touch telefoons met bescheiden specificaties: de Star stond aan de wieg van de doorbraak van touchscreen-telefoons voor een groot publiek. Het 3-inch toestel maakt gebruik van de bekende TouchWiz-interface die Samsung voor het introduceerde op de Samsung F480 TouchWiz. De Samsung Star beschikt verder over een 3 megapixel camera, waar je fraaie afbeeldingen mee maakt, 50MB intern geheugen, FM-radio, Bluetooth en een microSDHC-slot. Helaas wordt op het standaardmodel geen WiFi en alleen GPRS/EDGE ondersteund, dus daar kan je niet heel snel op internetten. Met de Samsung Star WiFiVE (S5560, ook wel Samsung Marvel) is er ook een Star-model met WiFi-ondersteuning op de markt.

Samsung Star (S5230)
Samsung Star (S5230)

De Samsung Monte (S5620) is waarschijnlijk een van de budgetvriendelijke touchscreen-telefoons van Samsung met de meest volwassen uitstraling. Dit 3-inch full-touch toestel is voorzien van de TouchWiz-interface, WiFi, HSDPA, push e-mail en live integratie met sociale netwerksites als Twitter en Facebook. Via de 3,5mm poort zijn alle standaard headsets op het toestel aan te sluiten. Met de 3,2 megapixel camera schiet je verder degelijke foto's. Navigatie is mogelijk door de ondersteuning van aGPS en Google Maps 3.0. Op de ingebouwde voice-recorder kan je notities inspreken om te gebruiken als geheugensteuntje.

Samsung Monte (S5620)
Samsung Monte (S5620)

portablegear.nl