Interessant:

De meest bijzondere headsets

topproducten 8 december 2009 om 13:11

Een goede headset is voor een frequente mobiele beller of muziekluisteraar natuurlijk onmisbaar. PortableGear bekijkt enkele bijzondere headsets.

De Nokia BH-905 is een Bluetooth Stereo Headset met actieve ruisonderdrukking. Dat wil zeggen dat je er zowel draadloos (via Bluetooth) als met draad prima mee kan luisteren naar muziek en telefoongesprekken, zonder al te veel problemen te hebben van luidruchtige achtergrondgeluiden. Voor mobiel bellen beschikt de BH-905 ook over 2 ingebouwde microfoons met ruisonderdrukking en redial-buttons op de headset. Tevens wordt voice-calling ondersteund. De Nokia BH-905 is verder prima te gebruiken in vliegtuigen of met je home stereoset - en ook in deze situaties wordt actieve ruisonderdrukking ondersteund. Deze comfortabel zittende headset heeft een adviesprijs van € 264, 95.

Nokia BH-905
Nokia BH-905

De Sony Ericsson Motion Activated Headphones MH907 is de eerste hoofdtelefoon ter wereld die reageert op beweging. Met de MH907 in-ear hoofdtelefoon start de muziek zodra je beide oortjes in doet en kan je even pauzeren door simpelweg een oortje uit te nemen. De muziek gaat verder zodra het oortje weer is teruggeplaatst. Voor het beantwoorden en beŽindigen van oproepen doe je hetzelfde. Heel simpel dus! De MH907 maakt gebruik van de SensMe-bedieningstechnologie van Sony Ericsson waarmee fysieke knoppen niet meer nodig zijn.

De Sony Ericsson MH907 weegt 25 gram en is verkrijgbaar in een Yellow/White of een Titan Chrome-uitvoering.

Sony Ericsson MH907
Sony Ericsson MH907

De Jabra STONE is is een draadloze headset die zich vooral onderscheidt door zijn design. De headset is zo ontworpen dat als hem in je oor hebt, hij amper zichtbaar is, mede omdat de standaard on-face microfoon keurig is weggewerkt. De Jabra STONE wordt geleverd met een slanke, draadloze oplader die tevens als compacte draagtas kan worden gebruikt. De oplader past in de palm van je hand en kan door het compacte formaat gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

De bedieningstoetsen op de Jabra STONE (die beschikt over ruisonderdrukking) zijn zeer discreet weggewerkt, doch gemakkelijk te bedienen. De touch-controlled volumetoetsen zijn vrijwel onzichtbaar op de buitenkant van de headset geplaatst. Je hoeft alleen je vinger naar boven of beneden te bewegen om het volume te regelen. Het frame van de headset is afgewerkt met zacht rubber die zorgt voor optimaal comfort en de ultra-zachte oorgel die om de luidspreker is geplaatst biedt een natuurlijk gevoel. Verder beschikt de Jabra STONE over Noise Blackout Extreme technologie, een nieuwe generatie binnen de noise cancellation technologie die ervoor zorgt dat storende achtergrondgeluiden direct worden geŽlimineerd. Deze technologie maakt gebruik van twee microfoons om achtergrondgeluid optimaal en direct te kunnen filteren. De Jabra STONE heeft een advies prijs van € 99,99.

Jabra STONE
Jabra STONE

portablegear.nl