Interessant:

Overzicht Samsung Corby Family

topproducten 16 december 2009 om 13:00

De Samsung Corby Family is een serie kleurrijke, toegankelijke en budgetvriendelijke messaging-telefoons; PortableGear zet alle Corby-modellen op een rij.

De Samsung Corby (S3650) is het hoofmodel in de Samsung Corby Family. Dit budgetvriendelijke toestel (adviesprijs rond de 150 euro) beschikt over een 2,8-inch touchscreen waarop je eenvoudig al je sociale netwerken (Facebook, Hyves, Twitter) bijhoudt. De Corby ondersteunt GPRS/EDGE, dus internet is (hoewel niet supersnel) ook mogelijk. De bediening van dit full-touch toestel geschiedt middels het gebruikersvriendelijke Samsung TouchWiz-interface, ditmaal met een vriendelijk cartoonachtig uiterlijk. Tevens kan je altijd muziek luisteren op de mp3-speler of via de FM-radio. Ook fotograferen is altijd mogelijk met de 2 megapixel camera. Een erg handige functie is "Smart Unlock": hiermee kan je door met je vinger een letter op het touchscreen te schrijven vanuit de standby-stand bepaalde functies oproepen. Bijvoorbeeld een grote S om direct de SMS-inbox te openen. Op deze manier hoef je niet steeds je telefoon te ontgrendelen. De Samsung S3650 Corby wordt geleverd met verschillende opvallende kleuren covers, die Samsung "fashion jackets" noemt.

Samsung Corby (S3650)
Samsung Corby (S3650)

De Samsung Corby TXT (B3210), ook wel bekend als de Corby Qwerty, beschikt in tegenstelling tot de S3650 Corby niet over een touchscreen. Dit model heeft daarentegen weer de beschikking over een volledig qwerty-toetsenbord, waardoor de Corby TXT wel iets weg heeft van een light-versie van een BlackBerry. Dankzij het toestenbord is dit model dus vooral geschikt voor mensen die heel sms'jes en e-mails tikken. Net als de originele Corby beschikt de Corby TXT over een cartoon-achtig user interface, een 2 megapixel camera, GPRS/EDGE-ondersteuning, een mp3-speler en FM-radio. Ook dit budgetvriendelijke model wordt geleverd met verschillende kleurrijke backcovers ("fashion jackets") waarmee je de telefoon kan verfraaien.

Samsung Corby TXT (B3210)
Samsung Corby TXT (B3210)

De Samsung Corby PRO (B5310) biedt het beste van de S3650 Corby en de B3210 Corby TXT tezamen: een touchscreen Ún een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Het is het topmodel in de Corby-serie, en de prijs is dan een stuk hoger dan de prijs van de Corby of de Corby TXT. Daarvoor krijg je echter wel de beschikking over WiFi en 3G/HSDPA voor snelle mobiele dataverbindingen, een 3,2 megapixel camera, een mediaspeler en FM-radio. Net als de voorgaande twee Corby-modellen beschikt de Corby PRO over verwisselbare backcovers, alias "fashion jackets", in opvallende kleuren. Er is ook een soortgelijke zakelijke (Samsung Omnia Qwerty) en een eenvoudigere en goedkopere variant (Samsung Star Qwerty) van de Corby PRO op de markt.

Samsung Corby PRO (B5310)
Samsung Corby PRO (B5310)

De Samsung B3310, ook bekend als de Samsung NOX, is het officieuze lid van de Corby Family. In Nederland wordt dit model niet onder de Corby-vlag gevoerd, maar in bijvoorbeeld India staat de B3310 bekend als de Samsung Corby Mate. De B3310 valt vooral op door zijn uitschuifbare qwerty-toetsenbord waarvan, als je het inschuift, de cijfertoetsen aan de zijkant blijven uitsteken. Door het design en de opvallende roze of zeeblauwe uitvoering valt de B3310 erg op. Dit model heeft overigens geen touchscreen. Net als de Samsung Corby en de Samsung Corby TXT heef de B3310 een bescheiden prijs en het toestel beschikt over een 2 megapixel camera, FM-radio, Bluetooth en een mp3-speler. Deze messaging-telefoon ondersteunt eveneens GPRS/EDGE en is zeer geschikt om sociale netwerken (MSN, Twitter, Facebook, Hyves) bij te houden.

Samsung B3310
Samsung B3310

portablegear.nl