Interessant:

Samsung Galaxy: Android smartphone

topproducten 24 augustus 2009 om 15:23

De Samsung i7500 Galaxy is de eerste smartphone van Samsung die draait op Google's Android-besturingssysteem. PortableGear bespreekt het toestel.

De Samsung Galaxy (i7500) is de eerste smartphone van Samsung met het Android-besturingssysteem van Google. Eerder kwamen er al wel Android-toestellen van HTC (zoals de HTC Magic en de HTC Hero) in Nederland uit. In dit artikel lees je meer over de vele mogelijkheden van de Samsung Galaxy.

De Samsung Galaxy ziet er niet echt verrassend uit. Eigenlijk lijken alle high-end touchscreen-toestellen die Samsung de afgelopen tijd heeft uitgebracht nogal op elkaar. Op het eerste gezicht heeft de Galaxy daarom veel weg van toestellen als de Samsung Jet, Samsung Omnia II, Samsung Pixon 12 en de Samsung i8910 HD. Dit komt voornamelijk door het erg scherpe AMOLED-display (ditmaal 3,2 inch) waarop standaard de bekende achtergrond met de gele bloem is voorgeinstalleerd. Scrollen op de Galaxy gaat vlekkeloos. Net als deze andere toestellen beschikt de Galaxy over weinig fysieke toetsen: vijf op de voorzijde en enkele aan de zijkanten. Via de 3,5mm poort kan je alle standaard headsets op het toestel aansluiten. Een beetje onhandig is wel dat het geheugenkaartslot onder het accudek is geplaatst. De Samsung Galaxy is niet heel compact, maar past altijd nog wel in een broekzak.

Design
Design

Dankzij Google's Android-besturingssysteem is het gebruik van Google-applicaties een fluitje van een cent. In een klik ben je bij Google Maps, Gmail, YouTube, Google Search of de Android Market. Hier download je interessante nieuwe applicaties. Met een 7,2 Mbps HSDPA- en een WiFi-verbinding heb je razendsnel internet tot je beschikking. Met de 5 megapixel camera met autofocus maak je fraaie foto's en filmpjes, die je opslaat op de 8GB grote harddisk. Hier kan je ook aardig wat muziek op kwijt, die je afluistert via de mediaspeler. Dit geheugen kun je bovendien verder uitbreiden middels een microSD-kaarslot (tot 32GB). Bijzonder is de voorgeinstalleerde Layar-software. Dit is een gratis applicatie waarmee je via de camera van je telefoon real-time digitale informatie kan ontvangen. Je kijkt bijvoorbeeld met de camera van je telefoon naar het Rijksmuseum en via Layar wordt er op het display nu in een extra laag ook informatie over het Rijksmuseum getoond. Tevens is de NOS Teletekst-applicatie standaard voorge´nstalleerd. Navigeren is ook mogelijk dankzij GPS en de ingebouwde kompas. Zoals met veel high-end (touchscreen)-telefoon is de accuduur van de Galaxy helaas niet aan de lange kant.

Functionaliteit
Functionaliteit

De Samsung Galaxy is een prima toestel met een enorm helder en goed functionerend touchscreen. De bediening loopt vrijwel vlekkeloos dankzij Google's Android-besturingssysteem en ook de toegang tot Google-applicaties is erg eenvoudig. Het voorgeinstalleerde Layar is daarnaast een leuke verrassing. De enige echte nadelen zijn dat het toestel niet heel compact is en dat de accuduur te wensen over laat.

Conclusie
Conclusie

portablegear.nl