Interessant:

GPS-systemen voor motorrijders

topproducten 13 augustus 2009 om 08:00

Op de motor gebruik je natuurlijk op een andere manier je GPS-systeem dan in de auto. PortableGear bespreekt GPS-systemen speciaal voor motorrijders.

De TomTom RIDER is het navigatiesysteem dat TomTom speciaal heeft ontwikkeld voor gebruik op de motor. Speciale features zijn de extra grote knoppen (voor gebruik met handschoenen), een ontspiegeld scherm en een speciale klep die te fel licht van de zon tegenhoudt. Het apparaatje heeft bovendien een robuuste en waterbestendige behuizing. Handig is ook de snel vindbare aan/uit-knop aan de zijkant. De gesproken informatie kan je in het Frans of Nederlands ontvangen via Bluetooth over een mogelijk aan te sluiten draadloze headset.

TomTom RIDER
TomTom RIDER

Met de zumo 550 en zumo 660 heeft ook TomTom's grote concurrent Garmin twee GPS-modellen in huis die speciaal bedoeld zijn voor motorrijders. Net als de TomTom RIDER heeft de zumo 660 een 'handschoenvriendelijk' design, zoals extra grote bedienings­knoppen. De robuuste en waterbestendige zumo 660 beschikt over rijbaanassistent en knooppuntbeeld om motorrijders te helpen om veilig en tijdig de juiste rijbaan te kiezen bij een opkomende bocht of afslag. De Zumo 660 ondersteunt ruim 200 van Bluetooth voorziene GSM's, zodat je handsfree kan bellen aan de hand van de telefoonlijst in de GSM of vanuit de belhistorie. Verder kan je met de Zumo MP3-audio of audioboeken afspelen.

Garmin zumo 660
Garmin zumo 660

Naast de TomTom RIDER en Garmin zumo zijn er niet veel navigatiesystemen speciaal voor motorrijders op de markt. Om het motorrijders allemaal wat gemakkelijker te maken zijn er echter al wel verschillende Bluetooth-helmen op de markt gekomen. Dat is handig om draadloos mee te bellen of om draadloos navigatie-instructies te ontvangen. Begin 2009 bracht fabrikant Sinner ook een Bluetooth-scooterhelm op de markt.

Bluetooth-helm
Bluetooth-helm

portablegear.nl