Interessant:

Casio EXILIM EX-FC100: High Speed camera

topproducten 7 juni 2009 om 14:38

De Casio EX-FC100 is een bijzondere compactcamera; je kan er highspeed-filmopnamen mee maken en hij beschikt over een ingebouwde slowmotion-functie.

Begin januari 2009 introduceerde Casio twee bijzondere compactcamera's waar je high-speed opnamen mee kan maken: de Casio EXILIM EX-FS10 en de Casio EXILIM EX-FC100. De EX-FC100 - verkrijgbaar in het zwart of zilver - is het meest geavanceerde model van de twee. De EX-FS10 is iets compacter dan de EX-FC100 en is verkijgbaar in meerdere kleuren, waaronder rood en blauw. PortableGear bespreekt de bijzonderheden van de Casio EX-FC100.

Introductie
Introductie

Bijzonder is dat je met de Casio EX-FC100 eenvoudig high speed-opnamen kan maken. Je drukt gewoon op de high speed-knop en je neemt meteen highs-peed serieopnames van maximaal maximaal 30 foto's per seconde met steeds maximaal 6 megapixels op. Bovendien kan de beeldsnelheid bij de opname worden gevarieerd tussen 3 en 30 foto's per seconde. Er kunnen maximaal 30 opnamen per seconde worden gemaakt of stapsgewijs 3, 5, 10 of 15 opnamen binnen een zo kort mogelijke tijd, bijvoorbeeld 10 opnamen gedurende 3 seconden. Zo kan je altijd het juist moment vastleggen. Ook handig is de Pre Record Modus: hiermee kan je al foto's nemen voordat je de ontspanknop indrukt. Met een ononderbroken opname van maximaal 30 foto's per seconde kan een maximum van 25 foto's in het buffergeheugen van de camera worden opgeslagen. Met de slowmotion-functie neem je verder foto's terwijl op het display de gebeurtenissen van het moment zich voor je ogen in slowmotion afspelen. Zo wordt de tijd als het ware vertraagd. Terwijl de ontspanknop is ingedrukt, kan je het bewegingsverloop van het object kalm gadeslaan en zo ervoor zorgen dat je het beslissende moment nooit mist. De EX-FC100 beschikt verder ook over een high-speed CMOS-sensor (waarmee je ultrasnelle seriefoto's bij hoge resolutie en ultrasnelle films en video's in HD-resolutie op kan nemen - met een maximale framerate van maar liefst 1000 fps), highspeed anti-shake (om bewogen foto's ook bij high-speed serieopnamen te voorkomen) en een high-speed nachtopname-functie (voor heldere high-speed opnames bij nacht).

High Speed en Slowmotion
High Speed en Slowmotion

Naast de bijzonder High Speed- en slowmotion-functionaliteiten beschikt de Casio EX-FC100 natuurlijk ook over de functionaliteiten die je van reguliere compactcamera's gewend bent. Denk hierbij aan een 9,1 megapixel sensor, een 5x optische zoom met mechanische beeldstabilisator, een 2,7" LCD-display, de mogelijkheid om HD-video op te nemen, gezichtsherkenning, rode-ogen-reductie, een AV-uitgang (om de camera op een televisie aan te sluiten), een speciale YouTube Capture-modus en de mogelijkheid om direct op de camera eenvoudige bewerkingen op je films uit te voeren. Verder is het mogelijk om het geheugen uit te breiden met een SD/SDHC-, MMC/MMCplus- of Eye-Fi Wireless-kaart. Oftewel, ook als je met de EX-FC100 even niet in high speed of slowmotion aan het filmen bent, ben je verzekerd van fraaie afbeeldingen.

Andere functionaliteiten
Andere functionaliteiten

portablegear.nl