Interessant:

Waterbestendige camera's

topproducten 15 april 2009 om 11:31

Robuuste en waterbestendige camera's zijn een nieuwe trend en natuurlijk zijn ze erg handig voor op vakantie. PortableGear zet de nieuwste op een rij.

De Canon PowerShot D10 is de eerste waterdichte outdoor-camera die Canon (begin 2009) op de markt bracht. Met de PowerShot D10 kan je tot 10 meter onder water nog fraaie foto's maken dankzij de 12,1 megapixel sensor, 3x optische zoom en beeldstabilisatie. Niet alleen is de, overigens zeer bijzonder vormgegeven, PowerShot D10 bestand tegen water: hij is ook bestand tegen vallen van 1,22 meter hoogte. Daarnaast is deze camera stofdicht en functioneert bij bij temperaturen tot -10 graden Celsius. Al met al dus een camera die je probleemloos mee kan nemen op vakantie.

Canon PowerShot D10
Canon PowerShot D10

De Olympus Mju TOUGH-8000 (12 megapixel) werd begin 2009 tegelijkertijd aangekondigd met de Mju TOUGH-6000 (10 megapixel). Beide zijn zeer robuuste camera's die je mee kan nemen op de meest wilde avonturen. Uiteraard is de TOUGH-8000 waterproof tot dieptes van 10 meter. Daarnaast overleeft hij ook vallen van 2 meter hoog en is hij bestand tegen een maximale druk van 100 kilogram en temperaturen tot -10 graden Celsius. Voeg daarbij dat de TOUGH-8000 naast de 12 megapixel sensor besschikt over een 3,6-voudige optische zoom, gezichtsherkenning en dubbele beeldstabilisatie en je hebt niet alleen een robuuste, maar ook een technisch hoogwaardige camera.

Olympus Mju TOUGH-8000
Olympus Mju TOUGH-8000

Met de Panasonic Lumix DMC-FT1 deed ook Panasonic in 2009 zijn eerste stap op de markt van robuuste digitale camera's. De DMC-FT1 biedt met een 12,1 megapixel sensor, 4,6-voudige zoom en de mogelijkheid om in HD te filmen uitstekende mogelijkheden om fraaie afbeeldingen en video's te maken. De camera is echter niet zo robuust als de hiervoor genoemde camera's: zo kan je hem 'slechts' tot 3 meter onder water gebruiken en overleeft hij vallen tot 1,5 meter. Uniek voor een robuuste camera is wel de 28 mm groothoeklens die zorgt voor een grotere kijkhoek en de mogelijkheid tot ruimtelijk fotograferen. De Panasonic Lumix DMC-FT1is dus niet de robuuste camera onder de robuuste camera's, maar waarschijnlijk wel de technisch meest complete.

Panasonic Lumix DMC-FT1
Panasonic Lumix DMC-FT1

Ook Pentax voert met de Pentax Optio W60 een robuuste camera in het assortiment. Met de Optio W60 kan je tot zo'n 4 meter diepte twee uur lang onder water foto's nemen. Daarnaast is de camera ook bestand tegen extreem lage en hoge temperaturen. Onder zijn robuuste behuizing schuilt ook nog een 10 megapixel sensor, 5-voudige optische zoom en gezichtsherkenningstechnologie, zodat je er in de extreme omstandigheden ook fraaie plaatjes mee schiet.

Pentax Optio W60
Pentax Optio W60

portablegear.nl