Interessant:

Overzicht Pocket Video Camera's

topproducten 10 april 2009 om 08:00

Pocket Video Cams zijn compacte camera's, die vooral geschikt zijn om snel YouTube-video's te maken en te uploaden. PortableGear bekijkt enkele modellen.

Kodak heeft momenteel (april 2009) twee Pocket Video camera's op de markt: de Kodak Zx1 (foto) en Zi6. Beide zijn handzame camera's die speciaal zijn ontworpen om eenvoudig en snel korte video's te maken en deze direct te kunnen uploaden naar sites als YouTube of Photobucket. Geen van beide toestellen heeft intern geheugen: je filmpjes moet je opslaan op een SD/SHDC-geheugenkaart. Beide camera's maken gebruik van AA-batterijen voor de energievoorziening en ook kan je met zowel de Zi6 als de Zx1 video in HD opnemen. Naast het uiterlijk is het voornaamste verschil dat de Zi6 een directe uitklapbare USB-poort heeft, zodat je hem direct in je computer kan steken en gelijk je filmpjes kan overzetten. De Kodak Zx1 is beschikbaar in het blauw, roze, geel, zwart en rood en de Zi6 is verkrijgbaar in het roze en zwart.

Kodak Zi6 en Kodak Zx1
Kodak Zi6 en Kodak Zx1

De Flip Mino en Flip Mino HD zijn Pocket Video Cams van het bedrijf Pure Digital Technologies. Deze zilver-zwarte camcorders hebben een directe USB-poort die je uit het toestel kan klappen. Hiermee kan je hem op je computer aansluiten en direct je video's uploaden naar sites als YouTube of MySpace. De Flip Mino HD is zeer compact en past makkelijk in een handpalm. Zoals de naam al doet vermoeden kan je met de Flip Mino HD ook video in HD opnemen. De Mino HD heeft 4GB intern geheugen.

Flip Mino/Flip Mino HD
Flip Mino/Flip Mino HD

Creative heeft twee versies van zijn Pocket Video Cam op de markt: de Creative Vado en de Creative Vado HD (foto). De Creative Vado is slechts 90 gram zwaar en heeft een leuk flip-model, zodat je hem kan opvouwen en nog eenvoudiger kan opbergen. Ook heeft de Vado een directe USB-poort waarmee je hem direct met je PC verbindt. Je kan je filmpjes dan meteen uploaden naar YouTube. De originele Vado heeft 2GB geheugen; de Vado heeft 8GB ingebouwd geheugen en je kan met dit model uiteraard video in HD opnemen. De Creative Vado/Vado HD is verkrijgbaar in het zilver, roze en zwart.

Creative Vado/Vado HD
Creative Vado/Vado HD

portablegear.nl