Interessant:

Overzicht Windows Phones

topproducten 9 april 2009 om 08:00

Microsoft gaat dit jaar flink inzetten op Windows Phones - mobieltjes met Windows Mobile. PortableGear zet de eerste generatie Windows Phones op een rij.

Microsoft gaat in 2009 flink inzetten op Windows Phones. Dat zijn geen mobiele telefoons van Microsoft zelf, maar wel toestellen van andere fabrikanten met het Windows Mobile-besturingssysteem. Dit besturingssysteem kan het vernieuwde Windows Mobile 6.5 of het eerdere Windows Mobile 6.1 zijn, want deze twee versies blijven nog enige tijd naast elkaar bestaan. Op termijn zullen de nieuwe Windows Phones ook een aparte Windows-knop krijgen, zoals je die nu kent van de PC. De eerste generatie Windows phones bestaat uit de HTC Touch Pro2, HTC Touch Diamond2, LG GM730 en Toshiba TG01. Deze eerste generatie heeft nog geen aparte Windows-knop en de meeste modellen draaien nog op Windows Mobile 6.1. In een later stadium kan je voor deze modellen echter wel een gratis update krijgen naar Windows Mobile 6.5.

Introductie
Introductie

De HTC Touch Pro2 is een smartphone met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Bijzonder is dat het scherm schuin naar boven kantelt (net als op onder meer de Nokia N97 en Sony Ericsson Xperia X1), zodat je het display goed kan zien bij het typen. De Touch Pro2 is speciaal ontworpen voor zakelijke professionals en beschikt daarvoor over optimale connectiviteit met Bluetooth, WiFi en push internet. De Pro2 combineert HTC's TouchFlo 3D-interface met, in eerste instantie, Windows Mobile 6.1. Later kan je een gratis update krijgen naar Windows Mobile 6.5.

HTC Touch Pro2
HTC Touch Pro2

De HTC Touch Diamond2 is de opvolger van de populaire HTC Touch Diamond. Deze opvolger is slechts 13,7 dik en heeft een groter 3,2 inch display. Andere verbeteringen ten opzichte van het eerste model zijn de toevoeging van een 5 megapixel camera, een vijftig procent grotere accuduur en uitbreidbaar geheugen. Net als de Touch Pro2 wordt de Diamond2 in eerste instantie geleverd met Windows Mobile 6.1, dat later een gratis update kan krijgen naar Windows Mobile 6.5.

HTC Diamond2
HTC Diamond2

De LG GM730 - in sommige landen ook wel bekend als de LG Eigen - zal een van de eerste smartphones worden die gebruik gaat maken van Microsofts vernieuwde Windows Mobile 6.5. Dit wordt gecombineerd met LG's nieuwe 3D-interface, dat onder meer ook bekend is van de LG Arena. De GM730 beschikt over een 3 inch touchscreen, een 5 megapixel camera, HSDPA voor snel internet en GPS.

LG GM730
LG GM730

De Toshiba TG01 is de laatste telefoon in de eerste generatie Windows phones. De TG01 heeft een enorm groot 4,1 inch (800 x 400) touchscreen-display. Desondanks is het toestel met 9,9 mm wel aan de dunne kant. De TG01 is verkrijgbaar in het wit en zwart en maakt gebruik van een nieuwe krachtige processor van Qualcomm. Ook wat betreft connectiviteit zit je met de Toshiba TG01 goed dankzij ondersteuning van WiFi, GPS en HSPDA. Of het toestel in eerste instantie met Windows Mobile 6.1 of 6.5 verkrijgbaar is, is nog niet duidelijk.

Toshiba TG01
Toshiba TG01

portablegear.nl