Interessant:

Verwacht: mobieltjes voor 2009

topproducten 19 februari 2009 om 13:24

Begin februari 2009 was het Mobile World Congress in Barcelona. PortableGear zet de 10 interessante mobieltjes die daar gepresenteerd werden op een rij.

De Samsung Omnia HD, met modelnummer i8910, is Samsungs tweede toestel onder de naam Samsung Omnia. In tegenstelling tot de originele Samsung Omnia draait de Omnia HD echter niet op Windows Mobile 6.1, maar op Symbian S60 5.0. De Samsung Omnia HD is de eerste telefoon ter wereld die 720p high definition video kan opnemen en afspelen. Ook het haarscherpe 3.7" AMOLED-touchscreen is uniek in zijn soort. Wat betreft multimedia is de Omnia HD eveneens zeer compleet met een 8 megapixel camera met LED-flash, mediaspeler, FM-radio, ingebouwde navigatie en 8 of 16 GB intern geheugen. Bijzonder is dat je ook opgenomen video's op de telefoon kan bewerken. Uiteraard voorziet de Samsung Omnia ook in alle gewenste internet- en netwerkmogelijkheden met de ondersteuning van WiFi, Bluetooth, HSDPA en push e-mail. De Samsung Omnia HD is daadwerkelijk een multimediamonster uit de stal van Samsung en met recht het nieuwe paradepaardje van de Koreaanse fabrikant.

Samsung Omnia HD
Samsung Omnia HD

De LG ARENA, met modelnummer KM900, is een zeer veelzijdige multimedia-touchscreen telefoon met een stijlvol metallic design. De LG Arena beschikt over een nieuw 3D user interface, waarmee het toestel zijn kleine broertje - de LG Cookie - overtreft. De lay-out die is gebaseerd op een kubus, voorziet in vier aanpasbare homescreens die directe toegang bieden tot alle features. Muziek, films, foto's en meer zijn dankzij de intu´tieve 3D-menu's via het touchscreen binnen handbereik. Ook qua specificaties is de LG Arena behoorlijk compleet met aGPS, WiFi en een 5 megapixel (met videorecording).

LG ARENA
LG ARENA

De HTC Touch Pro2 is speciaal ontworpen voor zakelijke professionals. Het toestel is de opvolger van de HTC Touch Pro. De HTC Touch Pro2 beschikt, net als de gelijktijdig geintroduceerde HTC Touch Diamond2, over TouchFLO 3D, people-centric communicatie en Push Internet-technologie. Verder heeft de HTC Touch Pro2 een hoge resolutie 3,6-inch breedbeeld VGA-scherm en een gebruiksvriendelijk QWERTY-toetsenbord. Met meer batterijcapaciteit, uitbreidbaar geheugen, een lichtsensor die de helderheid van het scherm aanpast aan de lichtomstandigheden en een bewegingssensor voor het automatisch kantelen van het scherm bij foto's en video's, is de HTC Touch Pro2 zowel geoptimaliseerd voor gebruik via het touchscreen als veelvuldig e-mailen via het toetsenbord. Samen met de HTC Touch Diamond2 en LG GM730 zal de Touch Pro2 een van de eerste smartphones zijn die Windows Mobile 6.5 ondersteund, hoewel de eerste edities nog gebruik maken van Windows Mobile 6.1; deze kunnen later een gratis update naar 6.5 krijgen.

HTC Touch Pro2
HTC Touch Pro2

De Sony Ericsson W995 is de meest complete multimedia-telefoon in de Walkman-serie van Sony Ericsson tot nu toe. Niet alleen beschikt de W995 over optimale muziekafspeelmogelijkheden en FM-radio, ook aanwezig is een 8,1 megapixel camera en 3G/HSDPA-ondersteuning voor snel internet. Tevens wordt Bluetooth en WiFi ondersteund om de netwerkmogelijkheden verder te optimaliseren. De zeer stijlvolle W995 heeft een 2,6 inch display waarop je makkelijk je favoriete muziek selecteert. Tegelijkertijd met de Sony Ericsson W995 beleefde de Media Go-applicatie zijn debuut. Met deze unieke Sony Ericsson-applicatie kan je wereldwijd eenvoudig audio, video en foto's tussen je mobieltje en je computer uitwisselen. De Sony Ericsson W995 is beschikbaar in de kleuren Progressive Black, Cosmic Silver and Energetic Red.

Sony Ericsson W995
Sony Ericsson W995

De Nokia N86 is een 8 megapixel cameratelefoon met Carl Zeiss-lens, waardoor je er onder alle lichtomstandigheden heldere foto's mee kan nemen. De Nokia N86 beschikt onder meer over 8 GB geheugen, dat goed is voor maximaal 4000 beelden. Net als bij een high-end digitale camera is het uit te breiden met een 16 GB microSD card. Het toestel biedt verder een helder OLED-display met krasbestendig glas, soepel fotobeheer, PC-synchronisatie, WiFi en een TV-aansluiting voor diashows. De Nokia N86 8MP wordt geleverd met de nieuwste versie van Nokia Maps en volledige Ovi-integratie en beschikt over een ingebouwd kompas en een licentie voor drie maanden spraakgestuurde wandelnavigatie. Kortom, met de N86 ben je van alle gemakken voorzien.

Nokia N86
Nokia N86

De Samsung UltraTOUCH, met modelnummer S8300, is een 8 megapixel slidertelefoon met touchscreen. De Samsung UltraTOUCH combineert het fraaie uiterlijk van de Samsung Soul met de hoogwaardige 8 megapixel camerafunctionaliteiten van de Samsung INNOV8 en het bekende TouchWiz-interface van de Samsung F480. Het toestel beschikt verder over een 2.8" AMOLED-display, aGPS, FM-radio en HSDPA-ondersteuning voor snel internet. De 8 megapixel camera van de Samsung UltraTOUCH ondersteunt ook veel andere mogelijkheden om je foto's te perfectioneren, zoals gezichtsherkenning, LED-flash en ondersteuning van veel videoformaten, waaronder DviX en Xvid. De Samsung S8300 UltraTOUCH is deels zwart en deels rood vormgegeven.

Samsung UltraTOUCH
Samsung UltraTOUCH

De LG GD900, ook wel bekend als de LG Crystal, is een bijzondere verschijning. Deze kristallen slidertelefoon is namelijk doorzichtig en heeft ook een uitschuifbaar doorschijnend keypad. Met de GD900 zet LG daardoor een ware nieuwe trend wat betreft modetelefoons. Niet alleen het uiterlijk van de LG GD900 is bijzonder; ook zijn specificaties zijn zeer compleet. Zo krijg je de beschikking over Bluetooth en HSDPA voor snel internet. Tegelijkertijd met de LG GD900 introduceerde LG een andere bijzondere telefoon: de LG GD910, een horloge dat ook fungeert als mobiele telefoon.

LG GD900 Crystal
LG GD900 Crystal

De Samsung BEAT DJ, met modelnummer M7600, is een van de twee nieuwe modellen in Samsungs nieuwe BEAT-serie, naast de BEAT DISC (M6710). De BEAT-serie bestaat uit zeer muzikale toestellen die een uitstekende muziekkwaliteit bieden dankzij de inbreng van ICEpower-audiotechnologie van Bang & Olufsen. De BEAT DJ is een volledig 2.6 inch touchscreen-toestel met AMOLED-display en hoogwaardige multimediafunctionaliteiten, zoals een 3 megapixel camera (met videorecord), HSDPA voor snel internet, FM-radio, GPS, Bluetooth en 50MB intern geheugen. Zowel de BEAT DJ als de BEAT DISC zijn voorzien van uitgebreide muzieksoftware om muziek te downloaden, te delen en aan te bevelen. De Samsung BEAT DJ heeft als extra ten opzichte van de BEAT DISC een mobiele draaitafel met tal van features om je eigen muziek of mixen te maken. Waar de fraai rond gevormde BEAT DJ beschikt over een volledig touchscreen, heeft de BEAT DISC een 'half'-touchscreen en uitschuifbaar keypad.

Samsung BEAT DJ
Samsung BEAT DJ

De Nokia E75 is Nokia's nieuwste topmodel smartphone voor het zakelijke segment. De Nokia E75 combineert de vele mogelijkheden van de high-end Nokia E71 met het uitschuifbare qwerty-toetsenbord van de Nokia N97 en het model is geinspireerd op de Nokia 9300. De E75 heeft een 2.4 inch (320 x 240) waarop je prima al je zakelijke activiteiten kan regelen, onder meer dankzij de Office Document Viewer. De Nokia E75 heeft prima en snelle internet- en netwerkmogelijkheden dankzij de ondersteuning van WiFi en HSDPA. Ook wat betreft andere multimediamogelijkheden is de E75 goed voorzien met een 3.2 megapixel camera (met videorecord en LED-flash) en FM-radio. Dankzij de ondersteuning van aGPS en Nokia Maps behoort navigeren eveneens tot de mogelijkheden. Verder beschikt de E75 over een 3,5 mm poort, zodat je elke standaard headset erop kan sluiten.

Nokia E75
Nokia E75

De Garmin-Asus nuvifone M20 is een geavanceerde gps-smartphone en is het tweede toestel dat voortvloeit uit de samenwerking tussen Garmin en Asus, na de Garmin-Asus nuvifone G60. Uiteraard is de nuvifone M20 dankzij de navigatiesoftware van Garmin zeer geschikt om mee te navigeren, maar ook wat betreft andere multimedia staat hij zijn mannetje. Zo beschikt de M20 over een 3 megapixel camera, Windows Mobile 6.1 als besturingssysteem en optimale internetmogelijkheden dankzij de ondersteuning van HSDPA, WiFi en push e-mail. Met de Garmin-Asus nuvifone M20 (beschikbaar met 4GB of 8GB intern geheugen) haal je dus zowel een compleet navigatiesysteem als een complete smartphone in huis.

Garmin-Asus nuvifone M20
Garmin-Asus nuvifone M20

portablegear.nl