Interessant:

Top 10 mobieltjes voor onder de kerstboom

topproducten 25 december 2008 om 08:00

In 2008 zijn er weer heel wat fraaie mobiele telefoons op de markt gekomen. PortableGear zet er 10 op een rij niet zouden misstaan onder de kerstboom.

De Samsung Omnia, ook bekend als de Samsung i900, is een van de meest opvallende toestellen van 2008. Deze fraai vormgegeven smartphone met 3.2" inch touchscreen maakt gebruik van dezelfde user interface als de Samsung F480 TouchWiz, nu in combinatie met het Windows Mobile 6.1 besturingssysteem. HSDPA (snel internet), Bluetooth, WiFi, push email, MS Office Document Viewer en een mediaspeler zijn eveneens aanwezig in de Omnia, zodat je van alle (internet)gemakken voorzien bent en altijd kan checken of je nog leuke kerstmails hebt gekregen. Daarnaast beschikt de telefoon over GPS, FM-radio en een 5 megapixel camera met autofocus, beeldstabilisatie en gezichtsherkenning voor je fraaiste en meest sfeervolle kerstafbeeldingen en -video's.

Samsung Omnia
Samsung Omnia

De Sony Ericsson Xperia X1 is de eerste telefoon in de nieuwe Xperia-serie van Sony Ericsson. Deze smartphone, die op het World Mobile Congress 2008 in Barcelona geintroduceerd werd, is een echte multimedia-telefoon met alles erop en eraan, zoals uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord, internet, WiFi, een 3.2 megapixel camera, en mediaspeler voor muziek, video en foto's. Ook is de Xperia X1 voorzien van aGPS, zodat je altijd kan zien waar je je foto's hebt genomen. Voeg daarbij Windows Mobile 6.1 als besturingssysteem en je hebt met Xperia X1 een zeer complete telefoon voor op je kerstverlanglijstje.

Sony Ericsson Xperia X1
Sony Ericsson Xperia X1

De HTC Touch HD valt meteen in het oog door het erg grote (3,8 inch, 480 x 800) breedbeeld display, waarop je heerlijk kan internetten en werken. De Touch HD is dan ook niet geschikt voor degene die een heel compacte telefoon willen, maar wel voor hen die op zoek zijn naar een superstijlvol model met optimale multimediamogelijkheden. Internet kan zonder problemen door de ondersteuning van HSPDA en WiFi. Ook GPS, mediaspeler en 5 megapixel camera zorgen ervoor dat jij je de hele kerstvakantie niet hoeft te vervelen. Dankzij het superheldere en grote scherm kunnen ook al je familieleden en vrienden meegenieten van alle video's, foto's en webpagina's die jij tijdens kerst op de Touch HD bekijkt.

HTC Touch HD
HTC Touch HD

De nieuwe topmodellen van Nokia - de Nokia 5800 XpressMusic (met touchscreen) en Nokia N97 (met touchscreen en qwerty-toetsenbord) - zijn pas begin 2009 in Nederland beschikbaar en je kan ze daarom helaas nog niet voor kerstmis vragen. Niettemin is de Nokia N96 een waardig alternatief. Dit ware multimedia-monster beschikt dan wel niet over een touchscreen, maar je krijgt wel een 5 megapixel camera, HSDPA (snel internet), WiFi, aGPS met Nokia Maps en 16 GB geheugen. Als je een MobielTV-abonnement van KPN neemt kan je op de Nokia N96 bovendien ook nog eens lekker televisie kijken, zodat je je ook niet meer hoeft te vervelen als je bij familie bezoek bent.

Nokia N96
Nokia N96

Samsung introduceerde in 2008 twee hoogwaardige 8 megapixel telefoons - de Samsung INNOV8 en Samsung Pixon. De Pixon beschikt over een een touchscreen in tegenstelling tot de enkele maanden eerder geintroduceerde INNOV8. Desalniettemin is ook de INNOV8 (i8150) een supercomplete cameratelefoon dankzij de aanwezigheid van WiFi, Bluetooth, aGPS en HSDPA voor snel internet. De telefoon is erg geschikt voor de kerst, want je maakt er, dankzij de aparte video- en fotoknoppen, snel en probleemloos fraaie foto's en video's mee van al je familie en vrienden.

Samsung INNOV8
Samsung INNOV8

De Sony Ericsson C905 was dit jaar, net als de Samsung INNOV8, een van de eerste 8 megapixel cameratelefoons telefoons die in Nederland geintroduceerd werd. De C905 is een waardige concurrent van de INNOV8 en beschikt over aparte knoppen waarmee je direct de foto- of videocamera activeert. Ook verder is het model erg compleet dankzij de ondersteuning van WiFi, HSDPA (snel internet), Bluetooth, aGPS, FM-radio en Xenon-flash. Voor degene die niet alle high-end features van de C905 hoeven, introduceerde Sony Ericsson ook een prettige mid-range cameratelefoon voor onder kerstboom: de Sony Ericsson S302 Snapsnot.

Sony Ericsson C905
Sony Ericsson C905

Met de stijlvolle HTC Touch Diamond schudde HTC het enigszins stoffige imago van fabrikant van zakelijke smartphones dit jaar definitief van zich af en had het in 2008 regelrechte verkoophit. Het bijzonder ogende model beschikte ook als eerste HTC-model over een innovatief nieuw interface: TouchFLO 3D, dat op een prettige manier als een schil om Windows Mobile 6.1 heen ligt. Dankzij de 3.2 megapixel camera kan je probleemloos al je kerstfoto's ermee maken. Bovendien hoef je tijdens de kerstdiners geen mail of bericht te missen, want de Touch Diamond is zeer geschikt voor internet door de snelle HSDPA-verbinding en WiFi-ondersteuning. Als je je telefoon zijdelings houdt, draait de webpagina automatisch mee. Uiteraard kan je ook muziek draaien op deze trendsetter van HTC. Voor degene die graag typen op een toetsenbordje bracht HTC de Touch Diamond ook uit in een uitvoering met uitschuifbaar toetsenbord onder de naam HTC Touch Pro.

HTC Touch Diamond
HTC Touch Diamond

De Nokia Supernova-serie, die in juni 2008 werd geintroduceerd, is samen met de Creative Zen Mosaic mp3-speler waarschijnlijk de meest kleurrijke gadget van 2008. De serie bestaat uit twee candybars (Nokia 7310 Supernova en 7210 Supernova), een clamshell (Nokia 7510 Supernova) en de slider Nokia 7160 Supernova. De 7610 is het vlaggenschipmodel in de serie; deze stijlvolle slider beschikt dan ook over een 3.2 megapixel camera met LED-flash en autofocus, zodat je je famile en vrienden tijdens kerst fraai op de foto zet. Ook is hij voorzien van FM-radio en Bluetooth. Deze Supernova-slider is beschikbaar in de kleuren 'steel blue', 'red' en 'bright lilac', dus je valt er goed mee in de donkere dagen rond kerst!

Nokia 7610 Supernova
Nokia 7610 Supernova

RIM BlackBerry heeft in 2008 twee nieuwe topmodellen in het assortiment toegevoegd: de BlackBerry Bold en BlackBerry Storm. De laatste (die in samenwerking met Vodafone ontwikkeld werd) is het meest bijzondere model, omdat het de eerste BlackBerry zonder fysiek toetsenbord en met touchscreen is. De nieuwe interface maakt gebruik van de bekende 'menu'- en 'escape'-knoppen van voorgaande BlackBerry-modellen, maar dit keer dus gecombineerd met touch-mogelijkheden. Daarnaast beschikt de BlackBerry Storm onder meer over 3.2 megapixel camera, browser en ondersteuning van Google Maps en de Vodafone Music service, waarmee je ook multimediaal voor de kerst goed voorzien bent.

BlackBerry Storm
BlackBerry Storm

Na al het 8 megapixel geweld van Samsung en Sony Ericsson, introduceerde ook LG in 2008 een 8 megapixel cameratelefoon: de LG Renoir. De LG Renoir (KC910) is de opvolger van de LG Viewty en is vernoemd naar de Franse impressionistische kunstschilder Pierre-August Renoir (1841-1919). Het interface van de LG Renoir heeft dezelfde lichte en zwierige kleuren als Renoir in zijn schilderijen gebruikte en dankzij de optimale camerafunctionaliteiten maak je er ook fraaie en heldere foto's mee. Voeg daarbij ondersteuning van WiFi en HSDPA voor optimale internetmogelijkheden en je hebt een complete telefoon, die niet misstaat op je kerstlijstje.

LG Renoir
LG Renoir

portablegear.nl