Interessant:

Handzame camera's voor mooie vakantiefoto's (2008)

topproducten 16 juli 2008 om 08:00

Op vakantie neem je natuurlijk graag veel foto's met een lekkere compacte camera, die je makkelijk bij je draagt. PortableGear bekijkt enkele recente compactcamera's.

Met de Olympus Mju 850 SW is een schokbestendige en waterdichte digitale camera. De camera wordt gekenmerkt door een dunne, metalen behuizing en is verkrijgbaar in verschillende kleuren (Starry Silver, Midnight Black en Metal Pink). De Olympus Mju 850 SW is waterdicht tot op een diepte van 3 meter, bestand tegen een val vanaf een hoogte van 1,5 m Ún tegen temperaturen tot -10░C; dus je kan hem vrijwel overal gebruiken. De ijzersterke behuizing herbergt een camera van 8 megapixels zodat er geen detail verloren gaat. Ook is de camera voorzien van digitale beeldstabilisatie voor scherper beeld in bewogen situaties, wat natuurlijk wel eens voor komt op avontuurlijke vakanties. De Olympus Mju 850 SW is extra geschikt voor vakantie, omdat Olympus ook een vakantie-editie (in de kleuren Crystal Blue en Lemon Yellow) heeft uitgebracht. In deze zomerkit krijg je behalve de camera ook teenslippers, een luchtbed en een zonnescherm voor de auto.

Olympus Mju 850 SW
Olympus Mju 850 SW

De Samsung i85 is een 8,2 megapixel camera met 5x optische zoom en een groot 3 inch display. De Samsung i85 levert portretfotografie met Face Recognition en Red Eye Fix. Met ISO 1600 en Advanced Shake Reduction is de camera ingesteld op een hoge lichtgevoeligheid, waardoor zelfs in matig licht, of bij trillingen, goede scherpe foto's gemaakt kunnen worden. Handig is de ingebouwde mp3-speler om je foto's en filmpjes van een passende soundtrack te voorzien. Zo worden je video's hoogwaardige YouTube-minidocumentaires in MPEG4- of SVGA-kwaliteit. De Samsung i85 is beschikbaar in de kleuren goud, rood, zilver en zwart. Door voor de eerste maal de functie wereldreisgids aan een digitale camera toe te voegen, biedt de Samsung i85 gemakkelijkere en meer diverse bruikbaarheid voor onderweg. Afbeeldingen en uitleg over beroemde attracties in 30 landen worden aangeboden, wat op vakantie natuurlijk altijd handig meegenomen!

Samsung i85
Samsung i85

De Pentax Optio W60 is een 10 megapixel met 5x optische zoom, die waterdicht is. Door het nieuwe design kan je met de Pentax Optio W60 tot 13 voet (zo'n 4 meter) twee uur onder water foto's nemen. Ook is de camera bestand tegen extreme hoge en lage temperaturen. De Pentax Optio W60 is daarom zeer geschikt voor de avontuurlijke fotograaf, die toch een hoge kwaliteit foto's wil nemen. Daarnaast beschikt Optio W60 ook over een High-Quality Movie Mode, gezichtsherkenningstechnlogie, Smile Capture en Blink Detection, waardoor ook portretfoto's er fraai uitrollen. Superhandige opties voor op vakantie dus. De Pentax Optio W60 is beschikbaar in de kleuren Ocean Blue en Silver.

Pentax Optio W60
Pentax Optio W60

De Canon IXUS 970 IS is uitgerust met een 10 megapixel camera en een lens met 5x optische zoom, wat de grootste zoom tot nu toe in de IXUS-range is. Daarnaast beschikt de IXUS 970 IS over een verbeterde versie van Canons optische Image Stabilizer (IS) op basis van lensverschuiving. Daarnaast maakt de IXUS 970 IS ook gebruik van Motion Detection Technology, die samen met de IS (beeldstabilisatie) onscherpte door bewegingen van het onderwerp en de camera voorkomt. Face Detection Technology, Face Select & Track en Face Detection White Balance zijn eveneens standaard aanwezig. Al deze functies zorgen onder alle omstandigheden voor nauwkeurige en natuurlijke foto's van mensen. Zoals bij alle Canon IXUS modellen in de eerste helft van 2008 is de autofocus verbeterd voor donkerder omstandigheden; de autofocus werkt nu ook met ongeveer 1 stop donkerder dan bij voorgaande modellen. Met deze camera maak je dus met gemak de fraaiste vakantiefoto's.

Canon IXUS 970 IS
Canon IXUS 970 IS

Panasonic bracht in het voorjaar van 2008 een aantal nieuwe Lumix camera's op de markt, waaronder de compacte DMC-TZ4 en DMC-TZ5. De 9.1 megapixel DMC-TZ5 en de 8.1 megapixel DMC-TZ4 zijn beide uitgerust met een 28 mm groothoek LEICA DC lens en 10x optische zoom (!). Met de krachtige 10x optische zoom kan je op elk onderwerp dat zich op grote afstand bevindt, inzoomen zodat het toch gedetailleerd in beeld komt. De DMC-TZ5 heeft als nieuwe functie de mogelijkheid om bewegende beelden vast te leggen high-definition en om deze direct weer te kunnen geven. Bovendien zijn de DMC-TZ5 en de DMC-TZ4 voorzien van de Intelligent LCD functie, die het display bij verschillende weeromstandigheden goed zichtbaar maakt. Het display van de DMC-TZ4 is 2,5 inch (6,25 cm) en heeft een resolutie van 230.000 pixels, de DMC-TZ5 is voorzien van een nieuw ontwikkeld display van 3,0 inch (7,5 cm) met een resolutie van 460.000 pixels. Daarnaast beschikken beide camera's over digitale rode-ogencorrectie, Scene Selector, automatische ISO-waardenbijstelling en beeldstabilisatie, zodat mooie foto's gegarandeerd zijn, en daar moet je uiteraard zonder zorgen van verzekerd op je vakantie.

Panasonic DMC-TZ5
Panasonic DMC-TZ5

portablegear.nl