Interessant:

Fashion Phones voor modeliefhebbers (2008)

topproducten 30 april 2008 om 08:00

Ook de fabrikanten van mobieltjes spelen steeds meer in op de mode. PortableGear bespreekt de populairste fashion phones van dit moment.

De Sagem Oxbow (ook bekend als de Sagem My411C) is een stoere en sportieve clamshell-telefoon met een grafitti-look van het onder surfers populaire merk Oxbow. Met dit compacte en hippe mobieltje maak je in elk geval een ultra-coole indruk. De Sagem Oxbow is voorzien van internet, low-end camera en een muziekspeler, zodat je ook altijd van alle gemakken voorzien bent. Omdat deze mobiel alleen basisspecs heeft, is hij relatief goedkoop. De skate-achtige stoere look blijft het meest in het geheugen als je dit mobieltje hebt gezien.

Sagem Oxbow
Sagem Oxbow

De Samsung Armani Phone, ook wel bekend onder de naam Samsung P510, is het resultaat van een samenwerking tussen Giorgio Armani en Samsung. De Samsung Armani Phone is een bijzonder fraai afgewerkte touchscreen telefoon. Wat direct opvalt aan het compacte toetsenbord is het 2,6 inch grote LCD-display. Het scherm geeft je een maximale visuele ervaring en maakt de volledige touchscreen gebruikersinterface goed werkbaar. Wanneer je de touch icons op het display aanraakt voel je direct een zachte vibratie. Met de grootte van een creditcard en een dikte van 10,5 mm past de Giorgio Armani-Samsung telefoon mooi in elke handpalm. Ondanks het compacte formaat biedt de Armani Phone een 3 megapixel camera, een muziekspeler voor diverse muziekformaten en een volledige internetbrowser. Ook is de telefoon voorzien van een extern microSD geheugenslot en een Bluetooth stereo headset. Ter bescherming van de telefoon is een leren hoesje van Giorgio Armani inbegrepen.

Samsung Armani Phone
Samsung Armani Phone

LG sloeg in 2007 de handen ineen met het Italiaanse modemerk Prada en introduceerde de LG KE850, oftewel de LG Prada. Het grootste gedeelte van de LG Prada bestaat uit een 3 inch touchscreen. Het toestel bevat slechts drie echte knoppen. Het scherm (en dus de user interface) is anders voor elke functie. Het toestel is eveneens voorzien van EDGE-support om te kunnen internetten en een 2 megapixel camera voor mooie foto's.

LG Prada
LG Prada

De Samsung F110 miCoach, ook wel bekend als de Samsung F110 Adidas Phone, is een sportieve samenwerking tussen Samsung en Adidas. De F110 miCoach is, zoals te verwachten, uitgerust met allerlei sportieve applicaties. Het miCoach systeem bevat vijf sleutelelementen die je (audio)feedback geven: de miCoach Samsung Phone, een hartslagmeter, een sensor voor Adidas-schoenen en comptabiliteit met de miCoach websites om je trainingsprogramma te genereren. Dankzij de F110 miCoach word je dus altijd vergezeld door een sportieve coach. Behalve een sportieve coach is de F110 miCoach ook voorzien van muziekspeler en 2 megapixel camera voor de nodige ontspanning tussen het sporten door.

Samsung F110 Adidas
Samsung F110 Adidas

Ook Levi, voornamelijk bekend van de spijkerbroeken, heeft enkele mobieltjes op de markt gebracht. De eerste Levi's Phone zag in de zomer van 2007 het licht. De telefoon was speciaal ontworpen voor jonge consumenten en werd gepresenteerd als een lifestyle accesssoire. De 3G Levi Phone is het twee mobieltje van Levi en werd in april 2008 in Frankrijk geintroduceerd. Het is een stijlvolle slider met onder andere FM-radio en 2 megapixel camera. Het is nog even afwachten of de 3G Levi Phone ook in Nederland in de winkel komt.

Levi's Phone
Levi

De Samsung L310 Allure is de enige telefoon in deze lijst die niet een directe connectie heeft met een modefabrikant. Niettemin is het een op en top fashion phone. De Samsung Allure is een erg vrouwelijke telefoon: de ronde vormen en het een subtiele lijnenspel zal met name vrouwen aanspreken. Toch heeft de Samsung Allure flinke spierballen. De Samsung Allure is een 2 megapixel multimediatelefoon voorzien van een dubbel display. Foto's, video's, muziek: de L310 kan het allemaal. Leuk zijn de applicaties om winkellijstjes op te stellen of om calorien te berekenen. De Samsung Allure L310 is verkrijgbaar in een zwart / gouden afwerking. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant is de telefoon licht versierd. Bijzonder fraai is het externe OLED scherm, dat - als de telefoon uit is - totaal niet zichtbaar is.

Samsung Allure
Samsung Allure

In april 2008 introduceerde TAG Heuer, de bekende Zwitserse fabrikant van luxe-horloges, zijn eerste mobiele telefoon: de TAG Heuer Meridiist. De telefoon is gemaakt in samenwerking met het Franse ModeLabs, die ook de hiervoor genoemde Levi Phone hielp ontwikkelen. De Meridiist is een echt luxe-model met een sapphire crystal scherm, multimediaspeler en 2 megapixel camera. Goedkoop is hij niet, want de prijs ligt tussen de €3400 en €3900 euro. De Meridiist is niet heel compact; wel leuk is dat als je hem op zijn zij legt, je hem kan gebruiken als digitale klok (zie foto). Het is op dit moment niet zeker of deze mobiel ook op de Nederlandse verkrijgbaar zal zijn.

TAG Heuer Meridiist
TAG Heuer Meridiist

portablegear.nl