Interessant:

De beste mobieltjes met touchscreen (2008)

topproducten 12 maart 2008 om 12:43

Mobieltjes met touchscreen zijn de nieuwe hype in de mobieltjesindustrie. PortableGear bespreekt de interessantste die binnenkort verkrijgbaar zijn.

De LG KF600 (foto) is, evenals zijn voorganger de LG KG800 Chocolate, een stijlvolle telefoon met veel mogelijkheden. Net als de Motorola E8 beschikt de LG KF600 over een dynamische interface. Dat wil zeggen dat de toetsen (de InteractPad) virtuele toetsen zijn die naar gelang je gebruik van de telefoon veranderen. Als je bijvoorbeeld muziek speelt, past de handset automatisch het virtuele toetsenbord aan, zodat navigeren lekker makkelijk gaat. Dit biedt tevens een extra mogelijkheid om je telefoon te personaliseren. Nu kan je ook de looks van de knoppen aanpassen aan je eigen smaak. LG heeft daartoe 8 user interface themes meegeleverd. De LG KF600 werd eind januari 2008 door LG in de pers aangekondigd en beschilkt in elk geval over bluetooth, een 3 megapixel camera en een muziekspeler. Tijdens het MWC congres februari 2008 toonde LG tevens de LG KF700, een broertje van de KF600 met een 3" touchscreen. Naast het imposante scherm maakt de LG KF700 ook indruk met een 3.0 megapixel camera, mp3-/mp4-playback, HSDPA en bluetooth.

LG KF600 & KF700
LG KF600 & KF700

De Samsung Soul, voluit ook wel de Samsung Soul U900 genaamd, is de nieuwste high-end multimedia telefoon van Samsung. De Samsung Soul U900 is een prettig ogende sliderphone met een stijlvolle en complete interface op de slider. De Soul is de laatste in de serie exclusieve Ultra Edition handsets van Samsung, waar ook de D900 en U600 toe behoren. De Samsung Soul beschikt over HSDPA, waarmee je lekker snel kan internetten. Daarnaast heeft dit high-end mobieltje een 5 megapixel camera, FM-radio en muziekspeler, zodat je van alle gemakken voorzien bent. Meest opvallende feature van de Soul is echter het interactieve touchpad ('Magical Touch' genaamd), waarvan de knoppen zich aanpassen aan de applicatie die je gebruikt op de Soul. Leuk is dat Samsung met de naamgeving Soul voor het eerst afstapt van een letter / nummernaamgeving en kiest voor een 'echte' naam.

Samsung Soul
Samsung Soul

De Motorola E8 is een bijzondere multimediale verschijning. Met de Motorola E8 maak je zeker indruk, omdat de voorkant van het toestel knoploos is. Als het toestel standby staat, is alleen een spiegelend vlak te zien. Zodra je het toestel inschakelt lichten de knoppen die je nodig hebt op. Muziekknoppen voor muziekplayback, cameraknoppen voor fotografie en een regulier keypad voor bellen en sms'en. Dankzij haptonomics heb je daadwerkelijk het gevoel een knop in te drukken, terwijl je in werkelijkheid op een plat vlak drukt. Erg fraai. De E8 biedt verder alles wat je van een multimedia telefoon kan verwachten, zoals muziekplayback, bluetooth, uitbreidbaar geheugen en een ingebouwde camera. De Motorola E8 werd tijdens de CES 2008 in Las Vegas aan het publiek getoond.

Motorola E8
Motorola E8

De Sony Ericsson G700 is een van de eerste twee G-serie modellen van Sony Ericsson. De G700 is in februari 2008 vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd en combineert hoogwaardige multimedia-features met een touchscreen en een numeriek keypad. Afgezaagd, maar toch waar, de G700 combineert 'best of both worlds'. Leuk is de mogelijkheid om snel en gemakkelijk post-it berichtjes te plaatsen. Hiervoor is het touch-screen natuurlijk ideaal. De G700 biedt verder een QVGA full color scherm, 160 MB intern geheugen, een 3,2 megapixel camera en een Opera webbrowser. Tegelijk met de G700 introduceerde Sony Ericsson de G900. De G900 is iets dikker, maar is voorzien van een 5 megapixel camera met touch focus.

Sony Ericsson G700 & G900
Sony Ericsson G700 & G900

De HTC P3470 is een compacte en stijlvolle PDA telefoon met ingebouwde GPS, die praktisch in het gebruik is. De HTC P3470 is zo ontworpen dat hij goed past in je broekzak, evenals in je hand en op je dashboard. De ingebouwde GPS-chip houdt je up-to-date en maakt gebruikt van de navigator-programma's TomTom NAVIGATOR en CoPilot. De HTC P3470 draait op Windows Mobile 6, zodat je via e-mail makkelijk contact houdt met je vrienden en familie. Ook kun je met deze mobiel probleemloos Microsoft Office documenten managen met het handige touchscreen.

HTC P3470
HTC P3470

De Apple iPhone beloofde de klapper van 2007 en 2008 te worden. De iPhone combineert een volwaardige 4 of 8 GB breedbeeld video iPod met een telefoon en een internetgadget. De iPhone is revolutionair is, omdat het het eerste mobieltje is dat bedient moest worden door middel van een (zeer scherp) touchscreen. Op datagebied biedt de iPhone enkel EDGE en geen UMTS, dus je kan er niet heel snel mee internetten. De WiFi ondersteuning maakt echter veel goed. Op 29 juni 2007 startte de verkoop in de Verenigde Staten. In Nederland is de iPhone echter nog niet officieel verkrijgbaar.

Apple iPhone
Apple iPhone

portablegear.nl