Interessant:

Top 5 digitale cameras (2008)

topproducten 5 februari 2008 om 08:00

Natuurlijk wil jij van je vrienden en familie de mooiste en scherpste foto's maken. PortableGear zet daarom de vijf vetste digitale camera's van het moment op een rij.

De Sony DSC-T300 is een digitale camera met een modern en gestroomlijnd uiterlijk. Met deze camera maak je mooie scherpe en heldere foto's, dankzij de 10.1 megapixel camera en 5x optische zoom. Daarnaast is de Sony DSC-T300 voorzien van Smile Shutter, zodat de camera automatisch foto's maakt als iemand lacht. Ook is deze digicam voorzien van gezichtsherkenningstechnologie en Super SteadyShot-beeldstabilisatie, waarmee onscherpe foto's tot het verleden behoren. Door de hoge ISO-waarden en de D-Range Optimiser, die de belichting automatisch aan hoge contrasten bijstelt, blijven je foto's ook helder. De Sony DSC-T300 is verkrijgbaar in het zilver, rood en zwart.

Sony DSC-T300
Sony DSC-T300

De Casio EX-S10 is een compacte en stevige camera met wel veel functionaliteiten, zoals een hoge resolutie, zoom en verschillende foto-opties. De camera is voorzien van Casio's nieuwste Super Clear LCD-scherm (2.7 inch), waardoor je er enorm scherpe en heldere foto's mee kan maken. Het display is goed helder en kan van alle kanten bekeken worden, zodat je ook bij helder daglicht goed kan zien wat je doet. De Casio EX-S10 is verder voorzien van een Automatic Shutter, zodat je automatische foto's maakt als het beeld stil staat of als iemand lacht. Verder kan je met deze digicam makkelijk filmpjes maken met de foto-knop.

Casio EX-S10
Casio EX-S10

De Canon IXUS 75 (2007) is een 7,1 megapixel camera met een minimalistisch design. Bij het ontwerp van de Canon IXUS 75 heeft Canon zich laten inspireren door de eerste IXUS modellen. Qua techniek biedt de IXUS 75 veel features. Zo is de IXUS 75 voorzien van een groot 3" PureColor LCD-scherm, voor levensechte weergaves, een geavanceerde DIGIC III processor, ISO 1600 en video-opname mogelijkheid. Handig is de gezichts detectie technologie om de camera automatisch te laten scherpstellen op een of meerdere gezichten. Tegelijk met de IXUS 75 introduceerde Canon, de IXUS 70, met een iets kleiner (2,5") LCD-scherm.

Canon IXUS 75
Canon IXUS 75

De Kodak M873 is een 8 megapixel camera uit de EasyShare M-Serie met een drievoudige zoomlens. De volledig metalen M873 is, ondanks zijn compactheid, toch voorzien van een groot 6,4 cm LCD scherm. Handig is de ingebouwde gezichtsdetectie-technologie om automatisch scherp te stellen op één of meerdere gezichten. De ISO-gevoeligheid bedraagt maximaal 1600, waardoor ook foto's bij schemering mogelijk zijn. Digital image stabilization behoort ook tot de basisuitrusting van de M873. De Kodak M873 is verkrijgbaar in zilver en zwart. Is het 6,4 centimeter scherm nog niet groot genoeg, dan biedt Kodak een broertje, de Kodak M883, met een 7.6 centimeter scherm.

Kodak M873
Kodak M873

De Olympus 1030 SW is een fraai ogende waterdichte en schokvaste camera. Deze digicam is waterdicht tot op een diepte van 10 m, overleeft moeiteloos een val vanaf een hoogte van 2 m en is bestand tegen temperaturen tot -10°C en een druk van maximaal 100 kg. De fraaie metalen behuizing van de Olympus Mju 1030 SW, die verkrijgbaar is in drie kleuren (Platinum Silver, Midnight Black en British Green), is volledig beschermd tegen krassen. Door de aanwezige 3,6x groothoekzoom biedt camera je geweldige flexibiliteit bij het bepalen van je compositie: je maakt moeiteloos de mooiste foto's van grote groepen mensen én je zoomt gemakkelijk in op leuke details. De 10,1-megapixel sensor staat garant voor geweldig gedetailleerde foto's en stelt je in staat om de foto's op een later tijdstip bij te snijden zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Het extra grote LCD-scherm van 6,9 cm biedt bredere kijkhoeken en een nog fraaiere weergave – zelfs in de felle zon. Daarnaast helpt de digitale beeldstabilisatie je vervormingen als gevolg van camerabewegingen te voorkomen.

Olympus Mju 1030 SW
Olympus Mju 1030 SW

portablegear.nl