Interessant:

Top 5 MP3-spelers (2008)

topproducten 17 januari 2008 om 08:00

2008 is natuurlijk weer een uitstekend jaar om je favoriete MP3s te luisteren. PortableGear zet de vijf vetste MP3-spelers van het moment op een rij.

De Creative Zen is in augustus 2007 ge´ntroduceerd en is een zeer complete mediaspeler met het formaat van een bankpasje. Met de introductie van de Creative Zen stapte Creative voorgoed af van de harddisk-gebaseerde spelers. Deze MP3-speler is namelijk uitgerust met flash-geheugen en is beschikbaar in 4, 8 en 16GB versies. Bovendien bevat de speler een SD geheugenkaartslot zodat je een virtueel oneindige opslagmogelijkheid hebt en je gemakkelijk nieuwe muziek, video's of foto's op je speler kan zetten. Nieuw is de ondersteuning van het AAC formaat. Daardoor is het mogelijk om ook je iTunes tracks af te spelen op de Zen. Verder ondersteunt de Creative Zen een breed scala aan bestandsformaten, zoals DiVX, Xvid, MPEG, WMA, WMV, MP3 en Audible.

Creative Zen
Creative Zen

De Zune 4 is een compacte digitale en stijlvolle mediaspeler. Naast het beluisteren van MP3'tjes kun je de Zune 4 ook als videospeler, foto-viewer, radio, geluidsrecorder of als agenda gebruiken. Deze MP3-speler is niet veel dikker dan een pinpas. Op het scherpe 1,8 inch LCD-kleurenscherm kun je uitstekend films en foto's bekijken. Met de intu´tieve toetsen blader je eenvoudig door alle menu's. Deze speler is compatibel met Windows Media Player en bovendien ook met iTunes (met converter). De Zune 4 is ook verkrijgbaar in een Original versie met een stijlvollere buitenkant. Ook is er een 8 GB versie beschikbaar. De Zune 4 is nog niet in Nederland op de markt.

Microsoft Zune 4
Microsoft Zune 4

De Samsung YP-P2 werd door Samsung in augustus 2007 aangekondigd en zal het nieuwe muzikale vlaggenschip worden van Samsung voor 2007 / 2008. De Samsung YP-P2 is de eerste touchscreen-mediaspeler van Samsung. Het grote 3" 428 x 240 scherm kan je daardoor zowel gebruiken voor de bediening van de YP-P2, als voor het afspelen van muziek en video's. Evenals de YP-T10 en de YP-S5 ondersteunt de YP-P2 bluetooth, waardoor draadloze bestandsoverdracht en draadloos muziek luisteren mogelijk is. Overigens hoef je geen (draadloze) koptelefoon te gebruiken omdat de Samsung YP-P2 is uitgerust met ingebouwde speakers.

Samsung YP-P2
Samsung YP-P2

Samsung stopte nieuw leven in het concept van de ghettoblaster met zijn YP-K5 mp3-speler. De Samsung YP-K5 is voorzien van een slide-out luidspreker, waardoor iedereen in je omgeving van je muziek kan meegenieten. De YP-K5 beschikt over een magnesium behuizing. Met de YP-K5 kan je ook foto's weergeven. Verkrijgbaar in 1 GB (YP-K5JZ ), 2 GB (YP-K5JQ) en 4 GB uitvoering (YP-K5JA).

Samsung YP-K5
Samsung YP-K5

De Sony NWZ-A816 maakte deel uit van de nieuwe A-serie, die Sony tijdens de IFA 2007 aan het publiek toonde. De Sony NWZ-A816 is voorzien van 4 GB intern geheugen en een QVGA TFT scherm waarop VGA films met 30 fps afgebeeld kunnen worden. De ingebouwde Li-Ion accu geeft de de speler een uithoudingsvermogen van 33 uur bij muziekweergave en 8 uur bij videoweergave. Bijzonder is dat de software van de NWZ-A816 is gebaseerd op een open platform inclusief ondersteuning voor Windows Media-technologie. Hierdoor hebben consumenten een grotere keus in het downloaden en beheren van muziek-, video- en fotocollecties. Om het voor consumenten nog eenvoudiger te maken hun muziekbibliotheek te beheren, zijn de spelers standaard uitgerust met Microsoft Windows Media Player 11. De A-serie bestaat naast de NWZ-A816 nog uit de NWZ-A815 (2 GB) en de NWZ-A818 (8 GB).

Sony NWZ-A816
Sony NWZ-A816

portablegear.nl