Interessant:

5 gadgets om goed voor de dag te komen

topproducten 10 december 2007 om 14:58

Met de kerstdagen wil je natuurlijk goed voor de dag komen. PortableGear zet vijf exclusieve gadgets op een rij.

Vertu bracht in november 2007 een nieuwe versie van de Signature telefoon op de markt. Dit exclusieve mobieltje is gemaakt van wit goud en ingelegd met zwarte en witte diamanten. Vertu had reeds eerder verschillende diamanten versies van de Signature uitgebracht, waaronder een van paars diamant. De Vertu Signature Black & White Diamonds telefoon heeft 644 witte diamanten en 428 zwarte diamanten ingelegd in het omhulsel en in de knoppen van de telefoon. Wat dit dure speeltje mag gaan kosten, is nog niet zeker. De vorige diamanten versie ging voor 6.628 dollar (meer dan 4500 euro) over de toonbank. Te verwachten is dat de prijs van dit nieuwe mobieltje nog hoger zal uitvallen. Als je het apparaat voor kerst in huis wilt halen, zul je dus nog even moeten sparen.

Vertu Signature Diamonds
Vertu Signature Diamonds

Nokia introduceerde in april 2007 een speciale versie van de Nokia 8800 Sirocco, de Nokia 8800 Sirocco Gold. De Sirocco Gold is gehuld in een glanzende laag 18-karaats goud en combineert tijdloze vormgeving met eigentijdse flair. Als bewijs van ambachtelijk kunnen is het toestel voorzien van witgouden accenten op het 18-karaats goudomhulsel. De makers van de Nokia 8800 Sirocco Gold ontleenden hun inspiratie aan technieken die al eeuwen door goudsmeden en horlogemakers worden toegepast. De Nokia 8800 Sirocco Gold wortelt niettemin in het "vorm volgt functie"-concept van de ontwerpers en technici van Nokia – een traditie die gevoed wordt door tientallen jaren ervaring met mobiele oplossingen. Al met al een zeer exclusief kerstcadeau dus.

Nokia 8800 Sirocco Gold
Nokia 8800 Sirocco Gold

Vanaf september 2007 verkocht het Engelse bedrijf Goldstriker vergulde frontjes van 24 karaat goud voor een groot aantal telefoons en mp3-spelers. De telefoons of mp3-spelers zijn ook nieuw te bestellen. De prijzen voor het gouden omhulsel vallen met een paar honderd euro relatief mee... Zo kost een gouden LG Prada 600 euro (normaal ongeveer 400 euro). Een Sony Ericsson W880i kost 450 euro (normaal 400 euro). Als je een gouden omhulsel niet onderscheidend genoeg vindt, kan je ook gaan voor de diamanten versies. Een Samsung D900 van 200 euro kost dan bijvoorbeeld 15.000 euro! Dit kerstcadeau kan je dan ook alleen verwachten van een zeer rijke en gulle kerstman.

24 karaat gouden frontjes
24 karaat gouden frontjes

In december 2007 toonde Samsung de Giorgio Armani-Samsung mobiele telefoon. Bij dit mobieltje is voor de eerste keer Giorgio Armani's signatuur van elegantie en eenvoud toegepast op het design van een mobiele telefoon. "Tegenwoordig is fashion meer dan hoe we ons kleden", stelde Giorgio Armani, President en Chief Executive Officer van Giorgio Armani S.p.A. "Fashion staat voor onze levensstijl. Samsung heeft met succes geanticipeerd op de groeiende rol van consumentenelektronica in ons leven." Een 2,6 inch groot LCD-display geeft de gebruiker een maximale visuele ervaring en maakt de volledige touchscreen gebruikersinterface nóg aantrekkelijker. Met de grootte van een creditcard en een dikte van 10,5 mm past de Giorgio Armani-Samsung telefoon, ook wel de Samsung P520, in elke handpalm.

Ter bescherming van de telefoon is een leren Giorgio Armani-etui met extra batterij inbegrepen. De Giorgio Armani-Samsung mobiele telefoon is vanaf half december 2007 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 599,- inclusief BTW. Er zijn weinig stijlvollere telefoons waarmee je met kerst gezien kan worden.

Giorgio Armani-Samsung mobieltje
Giorgio Armani-Samsung mobieltje

2007 stond voor mobiele telefoons in het teken van mode. Niet alleen sloeg Samsung de handen ineen met Armani, maar ook LG werkte samen met Prada en introduceerde de LG KE850, oftewel de LG Prada. Het grootste gedeelte van de LG KE850 bestaat uit een 3 inch touchscreen. Het toestel bevat slechts drie echte knoppen. Het scherm (en dus de user interface) is anders voor elke functie. Op het technische vlak levert LG met een 2 megapixel camera en EDGE support prima werk af. De LG Prada kost tussen de 300 en 400 euro, maar dan heb je ook wel een stijlvolle kerstmobiel.

LG Prada
LG Prada

portablegear.nl