Interessant:

5 coolste gadgets voor pakjesavond

topproducten 26 november 2007 om 12:31

Gadgets zijn er in de meest uiteenlopende vormen en maten. PortableGear zet de vijf meest opvallende gadgets voor pakjesavond op een rij.

Begin 2007 introduceerde GTXC de GPS Xplorer Smart Shoes. Deze schoenen houden ouders continu op de hoogte van de verblijfplaats van hun kids, wat altijd handig is rond Sinterklaas. Als de drager van de schoen buiten een vooraf gedefinieerde grens overschrijdt, dan wordt er automatisch een sms-alarm verzonden. De toepassing is ideaal voor bezorgde ouders, aldus fabrikant GTXC. Indien kinderen te ver van huis raken, dan kunnen ouders dankzij de sms gepaste actie ondernemen. GTXC is opgericht in 2002 en richt zich op de miniaturisatie van gps-chips en sms-modems in een breed scala aan producten. De producten zijn vooral gericht op persoonlijke veiligheid en controle op afstand, maar je kan de schoenen natuurlijk ook gebruiken om continu bij te houden waar je bent geweest ...

GPS schoen
GPS schoen

In oktober van 2007 voegde Sony Ericsson een futuristisch ogende draadloze bluetooth speaker aan haar assortiment toe. De MBS-100 Portable Bluetooth Speaker is ideaal voor iedereen die gemakkelijk zijn muziek met anderen wil delen, thuis of op kantoor. De speaker is heel eenvoudig te gebruiken; het enige wat je moet doen is je telefoon draadloos verbinden met de MBS-100 Portable Bluetooth Speaker. Door het compacte design kun je de MBS-100 Portable Bluetooth Speaker overal mee naar toe nemen. De MBS-100 bevat een ge´ntegreerde oplaadbare batterij. Hiermee ben je verzekerd van vijf uur afspeeltijd, zodat je in elk geval lekker lang je favoriete Sinterklaasliedjes kan spelen. De Portable Bluetooth heeft een adviesverkoopprijs van 69 euro.

Draadloze Bluetooth Speaker
Draadloze Bluetooth Speaker

Orange kondigde eind 2007 aan dat het als eerste op de wereld een Bluetooth headset zou gaan leveren die werkt op zonne-energie. Met de Iqua 603 Sun hoeven mobiele bellers zich geen zorgen meer te maken of de batterijen al bijna op zijn of niet. Overal waar de headset direct zonlicht kan opvangen, zullen je batterijen nooit opraken. Zorg dus wel dat je deze vakantie op een zonnige bestemming bent. Als de headset volledig is opgeladen, werkt hij ook in het donker voor 9 uur achtereen. De Iqua 603 Sun is momenteel alleen verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk.

Bluetooth headset op zonne-energie
Bluetooth headset op zonne-energie

Net als met de Bluetooth energie op zonne-energie, is ook dit product alleen handig op een zonnige vakantiebestemming. De ontwerpers van het Duitse modehuis Picard brachten in april dit jaar een tas op de markt die in staat is om de accu's van mobieltjes, mp3-spelers en handhelds op te laden. De Picard Solar Bag maakt hiervoor gebruik van flexibele zonnepanelen. De tas uit is er in drie uitvoeringen: rugzak, laptoptas en schoudertas. Het gemak van draagbare zonne-energie kent wel een hoge prijs, de Picard Solar Bags kosten allemaal meer dan 500 euro.

Zonne-energie tassen
Zonne-energie tassen

Er komen steeds weer nieuwe accessoires uit voor de mobiele telefoon. Met de talloze beschermhoesjes en draagtasjes die nu al verkrijgbaar zijn kan je jezelf moeilijk onderscheiden van anderen. De Rivet Wrap brengt daar verandering in. Deze draagconstructie voor je mobieltje heeft wel wat weg van een gereedschapsriem en belooft veilig en betrouwbaar te zijn

Gereedschapriem voor gsm
Gereedschapriem voor gsm

portablegear.nl