Interessant:

De beste Samsung camera's voor kerst

topproducten 21 december 2009 om 13:39

Een digitale compactcamera is natuurlijk een fraai en handig cadeau voor onder de kerstboom. PortableGear bekijkt de meest aantrekkelijke Samsung camera's.

De Samsung ST550 en Samsung ST500 zijn opmerkelijke compactcamera's door de dubbele LCD-displays. Zowel aan de voor- als de achterzijde van de camera's bevindt zich een touchscreen-display. Hierdoor zet je naast anderen ook gemakkelijk jezelf op een gezellige kerstfoto. Dankzij de Samsung Gesture User Interface zet je bovendien de camera met ÚÚn tik op het scherm aan de voorzijde snel in een zelfportret-modus met Smile Detection voor de beste zelfportretten. Met de Samsung Smart Recognition-technologie, die 20 gezichten kan herkennen en automatisch de juiste instelling bij het juiste gezicht vindt, maak je van anderen eveneens fraaie portretten. De ST550 heeft een iets groter display (3,5" t.o.v. 3") dan de ST500. Voor de rest zijn de specificaties vrijwel hetzelfde. Zo beschikken beide camera's over een 12,2 megapixel sensor, 4,6x optische zoom, beeldstabilisatie, de mogelijkheid om video in HD op te nemen, een HDMI-poort en een microSD/SDHC-uitbreidingsslot. Al met al een complete compactcamera waarmee de ontvanger zowel zichzelf als anderen met kerst goed op de plaat krijgt.

Samsung ST550 / ST500
Samsung ST550 / ST500

De Samsung WB550 is een zeer professionele compacte digitale camera met een 10x optische zoom, een 12 megapixel sensor en een 24 - 240mm lens. De WB550 is het derde model in de serie professionele WB-serie van Samsung, na de gelijktijdig aangekondigde Samsung WB100 en de eerder geintroduceerde Samsung WB500. Voor optimale beeldresultaten beschikt de WB550 onder meer over optische en digitale beeldstabilisatie, volledige manual control en gezichtsherkenning. Ook is het mogelijk om met de Samsung WB550 video in HD op te nemen; bijzonder is dat je tijdens het filmen in HD kan pauzeren en vervolgens verder filmen. De Samsung WB550 is beschikbaar in een zwarte en zilveren uitvoering. De WB550 is een compactcamera die je met kerst geeft aan degenen voor wie fotograferen is uitgegroeid van een hobby tot een passie.

Samsung WB550
Samsung WB550

De Samsung ST1000 is een digitale camera die geo-tagging, Bluetooth, WiFi en DLNA combineert, waardoor je altijd snel en eenvoudig je fraaiste foto's met je familie en vrienden kan delen - handig voor iedereen die er niet bij kan zijn onder de kerstboom. Met geo-tagging houd je bij waar je precies gereisd hebt, terwijl je met DLNA en Wi-Fi foto's snel doorstuurt naar je geliefden. Het is mogelijk je foto's direct op camera te bekijken, te bewaren en bij te werken middels het ge´ntegreerde PC-softwarepakket 'intelli-studio'. Leuk is ook de mogelijkheid je foto's direct up te loaden naar Google Earth of Google Maps. Dankzij Bluetooth 2.0 zet je foto's draadloos over naar andere apparaten met Bluetooth. Via WiFi mail je of upload je foto's direct vanaf de camera naar sites als Facebook of YouTube. Niet alleen wat betreft connectiviteit scoort de Samsung ST1000 goed, ook op technisch vlak mag hij er zij. De bediening gaat eenvoudig via het 3,5 inch touchscreen-display en dankzij een 12,2 megapixel sensor en een 35 mm Schneider-KREUZNACH-lens met 5-voudige optische zoom maak je scherpe afbeeldingen die je kunnen blijven herinneren aan een onvergetelijke kerst.

Samsung ST1000
Samsung ST1000

Sommige mensen hoeven niet allemaal moeilijke fratsen aan hun camera: zij willen gewoon gelijk fotograferen. Voor dit publiek heeft Samsung modellen als de Samsung PL55 en de Samsung PL70 in het assortiment. Deze budgetvriendelijke camera's zijn eenvoudig te bedienen en ze zijn verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren. De PL70 is net wat geavanceerder dan de PL55. Zo beschikt dit model over een groter 3" scherm, dubbele beeldstabilisatie en over de mogelijkheid om video in HD op te nemen. De PL55 heeft een 2.7" display, alleen digitale beeldstabiliatie en geen HD-videorecord mogelijkheid. Voor de rest zijn de camera's vrijwel hetzelfde. Beide beschikken over gezichtsherkenningstechnologie en een Scene Recognition-modus (voor automatisch de juiste instellingen in een bepaalde situatie). De Samsung PL70 is verkrijgbaar in het rood, zwart, roze, zilver of blauw, dus je kan de kleur naar smaak van je vrienden of familie onder de kerstboom leggen.

Samsung PL70
Samsung PL70

portablegear.nl