Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm5,0"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom XXL IQ Routes 1 Foto TomTom XXL IQ Routes 2 Foto TomTom XXL IQ Routes 3 Foto TomTom XXL IQ Routes 4

Inleiding

De TomTom XXL IQ Routes is, zoals de naam al doet vermoeden, een grotere versie van de TomTom XL IQ Routes. Waar dat model over een 4,3-inch breeldbeeld-display beschikt, is de XXL-editie voorzien van een groot 5-inch scherm. Verder zijn de specificaties vrijwel hetzelfde. Zo beschikt ook de TomTom XXL IQ Routes over de de TomTom IQ Routes-technologie waarmee routes worden berekend op basis van de werkelijk gemeten gemiddelde rijsnelheden op de weg. Dankzij de MapShare-technologie kan je kaarten aanvullen en updaten en profiteren van de correcties van andere TomTom-gebruikers. Uiteraard geeft deze TomTom ook weer rijstrookaanwijzingen en informatie over de locatie van flitspalen. Het model wordt geleverd met een EasyPort-houder voor in de auto en met kaarten van 42 Europese landen. Optioneel is het model uit te breiden met TMC voor actuele file-informatie onderweg.

Apparaat & afmetingen

De TomTom XXL IQ Routes is een 5-inch breedbeeld navigatiesysteem met een gewicht van 170 gram. De afmetingen van de navigator zijn 11,8 x 8,0 x 2,5 centimeter. De TomTom XXL IQ Routes is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom XXL IQ Routes is voorzien van een 5.00\" breedbeeld touchscreen (480 x 272 pixels). Geavanceerde opties als een TMC-ontvanger, bluetooth-ondersteuning of een fm-zender zal je tevergeefs zoeken. De TomTom XXL IQ Routes biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De XXL IQ Routes wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten.

Prijzen en beoordelingen TomTom XXL IQ Routes

Van de TomTom XXL IQ Routes staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom XXL IQ Routes is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees in het TomTom XXL IQ Routes testoverzicht de test

Specificaties TomTom XXL IQ Routes

Algemeen
ProductTomTom XXL IQ Routes
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht170 gram
Afmetingen118,0 x 80,0 x 25,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm5,0"
Resolutie480 x 272px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingNee